Un tratament revoluţionar, testat de cercetătorii americani, ar putea aduce leacul pentru cancer

01-02-2018 18:55

E vorba despre un medicament, care injectat în corp reactivează celulele imunitare din interiorul tumorilor, ajutându-le să le elimine pe cele bolnave.

Până acum, tratamentul a dat rezultate excelente la testele efectuate pe şoareci.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford spun că au descoperit medicamentul, de fapt un amestec de două substanţe care reuşeşte să reactiveze răspunsul imunitar al organismului, cu rezultate extraordinare.

Potrivit profesorului de oncologie Ronald Levy, un pionier în domeniul imunoterapiei, cele două substanţe constituie un tratament rapid şi extrem de eficient.

Odată injectate în organism, reuşesc să activeze celulele imunitare "puse în stand-by" de boală, care încep să distrugă tumora locală din interior. Mai mult, aceleaşi celule recunosc şi alte celule canceroase prezente în corp şi pornesc în misiunea de a le elimina.

Specialiştii sunt zgârciţi în detalii despre cele două substanţe, se ştie însă că una este deja aprobată pentru a fi folosită pe pacienţi, iar cea de -a doua a fost testată în alte studii clinice.

Medicamentul minune a dat, deocamdată, rezultate pe şoareci. Din 10 rozătoare, 9 s-au vindecat după o singură doza, iar "pacientul" rămas a avut nevoie de două.

În acest moment, cercetătorii vor să extindă testele şi pe oameni şi caută 15 suferinzi de limfom în stadiul de debut al bolii. Dacă au succes şi de această dată, cercetătorii spun că tratamentul va putea fi folosit pentru numeroase tipuri de tumori.

"Nu cred că există o limită la tipul de tumori care ar putea fi tratat, atâta timp cât boala s-a "infiltrat" în sistemul imunitar", spune unul dintre autorii cercetării.

Oricum, pentru a fi pus pe piaţă, medicamentul trebuie să treacă prin numeroase alte teste clinice şi să primească aprobarea Agenţiei Federale pentru Medicamente.


VIDEO PROTVPLUS.RO