Tineri, batrani, jandarmi si pompieri au mers sa doneze sange. Este criza in spitalele din toata tara

22-11-2014 07:57


Sute de persoane au raspuns apelului facut de autoritati care le solicitau tinerilor sa se organizeze in grupuri mari si sa vina sa doneze sange. Multi dintre ei au inteles ca astfel pot salva o viata cu acest dar.

Donatorii au venit inca de dimineata si desi stau la cozi destul de mari niciunul dintre ei nu si-a exprimat nemultumirea. Alaturi de tineri si batrani, au venit sute de jandarmi si pompieri.

Spitalele din toata tara au mare nevoie de sange, iar stocurile vitale mai pot fi inlocuite doar prin campaniile sustinute de donare. Medicii au facut un apel in special catre tineri, iar raspunsul lor a fost la inaltime.

"Am auzit ca este criza de sange si vrem sa ajutam", a spus o tanara.

Militarii de la Inspectoratul de Jandarmi Constanta si din gruparea mobila au raspuns in mod organizat apelului facut de Centrul regional de tranfuzii. Alaturi de zeci de tineri, peste 50 de jandarmi au donat deja sange pentru refacerea stocurilor. Alti 200 de militari de la cele doua unitati se vor prezenta in zilele urmatoare sa continue aceasta misiunea nobila.

La centrul de transfuzii din Constanta se vor prezenta si zeci de pompieri.

Doctor Alina Dobrota, director Centrul de tranfuzii sanguine Constanta: "Avem nevoie mare de sange pentru refacerea stocurilor. Multi dintre oameni asteapta zile in sir sa fie operati".

Persoanele care doneaza sange primesc 7 tichete de masa, o zi libera de la locul de munca sau o zi de scutire pentru elevi, studenti si militari.

Tags: sange, donare, criza,

VIDEO PROTVPLUS.RO