Spitalul militar in care ar urma sa ajunga eventualii bolnavi de Ebola, la 30 de minute de aeroport. Locul este tinut secret
Locul unde vor fi amplasate containerele este amenajat si se afla sub paza. Chiar si cu aceste pregatiri, autoritatile noastre spun ca la noi nu este nici un caz de infectie cu virusul Ebola.
Anul acesta, in lume, au murit peste 5.000 de oameni din cauza acestei boli cumplite.
Aeroportul international "Henri Coanda" este considerat principala poarta de intrare in Romania a unui eventual caz de Ebola.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Tocmai de aceea, la o distanta parcursa cu masina in 30 de minute de la aeroport, intr-o zona deocamdata tinuta secreta, pana la finele lunii noiembrie va fi pus pe picioare un spital militar de campanie, un fel de sectie exterioara a unui spital de boli infectioase.
Unitatea va avea 40 de paturi din care 12 sunt de terapie intensiva in care bolnavii sa fie tinuti in carantina si unde n-au voie civilii.
Alex Rafila, consilier ministrul Sanatatii: "E amenajata deja locatia, in prezent se lucreaza la instalarea acestui spital. Nu e la Balotesti, e pazit nu are rost sa intrebati, nu e pentru circuit civil, e un spital tip container, facilitati de alimenatare apa, decontaminare materiale".
Oficialii au alocat 25 de milioane de lei acestor pregatiri pentru prevenirea Ebola. De asemenea, vor fi modificate si 5 ambulante, in care vor exista capsule speciale pentru transportul pacientilor contagiosi. Pana atunci in fiecare judet este o ambulanta desemnata pentru transport in orice caz suspect.
La nivel international, reprezentantii Organizatiei Mondiala a Sanatatii au recunoscut ca vor putea controla epidemia abia peste 8 luni, mai ales ca Mali a anuntat 4 cazuri, toate soldate cu decese.
Epidemia de febra hemoragica Ebola a provocat moartea a 5.160 de persoane, din totalul de 14.098 de cazuri de imbolnavire.