Testul care iti spune ce sanse are copilul tau sa ia testele nationale si BAC-ul
Dupa dezastrul de anul acesta de la BAC, cu siguranta sunt multi parintii care ar vrea sa stie care sunt sansele de reusita la examen ale copiilor lor. STIRILE PROTV DE LA ORA 19:00, LIVE SI PE M.STIRILEPROTV.RO.
Testul trebuie efectuat imediat dupa nasterea micutului si arata care sunt capacitatile cognitive ale copilului si care sunt sansele ca acesta sa aiba rezultate bune la scoala. Rezultatele studiului au fost publicate dupa ce 877.000 de adolescenti suedezi si-au comparat rezultatele la examene cu nota primita la scorul Apgar.
Astfel, a rezultat ca cei care au avut sub 7, pe o scara de la 1 la 10, s-au dovedit a fi si niste tineri cu note slabe la examenele scolare. Desi scorul Apgar a fost conceput pentru a evalua rapid o conditie fizica a nou-nascutului dupa nastere si pentru a determina orice nevoie imediata de ingrijire medicala de urgenta, cercetatorii au descoperit in timp ca acesta este direct legat si de capacitatile mentale si de concentrare ale copilului.
Cum se realizeaza scorul Apgar?
Scorul Apgar se face bebelusului de doua ori: prima oara, la un minut de la nastere, iar a doua oara – la cinci minute. Foarte rar, daca medicul suspecteaza probleme de sanatate si primele doua teste au avut un punctaj mic, testul poate fi repetat pentru a treia oara la 10 minute de la nastere. Pentru a evalua starea bebelusului, sunt luati in considerare 5 factori, iar fiecare factor este punctat pe o scara de la 0 la 2, 2 fiind cea mai buna nota.
1. activitatea si tonusul muscular
2. pulsul
3. reflexele
4. culoarea pielii
5. respiratia
Medicul noteaza fiecare factor in parte si calculeaza scorul Apgar. Notele obtinute sunt intre 0 si 10, 10 fiind cea mai buna nota posibila.
Citeste si: