IQ de 280 si realizari neobisnuite la varste fragede. CV-ul micutilor geniali care au uimit lumea

Ultima actualizare: 26-10-2012 22:54
Barnett

Daca pentru unii copilaria inseamna doar joaca, pentru altii se traduce in a invata cat mai multe limbi straine sau a studia materii complexe despre care auzim in adolescenta.

Este si cazul copiilor geniali din urmatorul top, care in timp au confirmat si au devenit cei mai buni in domeniul in care s-au afirmat.

Apartamentul pe care l-am putea cumpara in 360 DE ANI. Cat costa cele patru camere din Romania

Wolfgang Amadeus Mozart – Compozitor la sase ani

La varsta de 3 ani, Mozart stia sa cante la harpa pentru ca la varsta de 6 ani sa-si treaca in palmares prima sa compozitie. Doi ani mai tarziu, acesta se putea lauda cu prima simfonie. A urcat pe scena la varsta de 5 ani pentru a canta la pian la Universitatea din Salzburg. Un an mai tarziu. micutul a fost invitat la curtea imperiala din Viena. La doar 14 ani s-a stabilit in Italia pentru a deveni compozitor in toata regula. A murit la varsta de 35 de ani si a lasat in urma nu mai putin de 600 de compozitii.

VIDEO. Bataie colegiala intre doua studente spaniole. BRUNETA castiga

Pablo Picasso – cel mai mare artist al secolului XX

Nascut in Spania in 1881, Pablo Picasso a uimit lumea cu prima lui pictura de dimensiuni mari la varsta de 15 ani. In urmatorul an, Picasso a castigat medalia de aur la un concurs de arta din  Malaga cu pictura "Stiinta si Caritate". Interesul sau pentru arta moderna a provocat ruptura de parintii sai, tatal fiind tot pictor. In anul 1900, Pablo, in varsta de 19 ani, isi expune pentru prima data lucrarile in localul Els Quatre Gats, "La patru pisici", din Barcelona, unde se aduna avangarda artistica si intelectuala din capitala Cataluniei. Din 1901, acesta incepe sa-si semneze lucrarile cu numele mamei sale, considera ca Picasso "suna foarte bine". Urmatorii ani ii petrece calatorind intre Spania si Franta. La Paris este influentat de operele lui Auguste Renoir si Claude Monet.  Dupa ani in care a uimit cu picturile sale, Picasso este considerat initiatorul cubismului la inceputul secolului XX.

William James Sidis – cel mai destept om al secolului XX

Acesta este considerat IQ-ul secolului XX. La 2 ani cunostea trei limbi straine, scria si citea, iar la 5 ani avea cunostintele unui copil care termina scoala generala. La 12 ani a terminat facultatea, cunostea 14 limbi straine traducand spontan dintr-o limba in alta. De altfel, acesta a si stabilit un record in ce priveste varsta la care un adolescent este admis la universitate La 16 ani concepe studii de psihologie care depasesc cu mult aria de intelegere a adolescentilor. Descopera gaurile negre inaintea astronomilor si creeaza o noua limba "Vendergood", o combinatie intre latina greaca, germana, franceza si alte limbi. Coeficientul sau de inteligenta a fost stabilit la 280.

Robert James Fischer – cel mai bun jucator de sah

La varsta de 14 ani a castigat Campionatul mondial de Sah devenind cel mai tanar castigator al acestui titlu. De atunci a intrat in atentia amatorilor de sah, partida fiind considerata “jocul secolului XX”. La varsta de 15 ani, acesta a stabilit un alt record devenind cel mai tanar grandmaster al tuturor timpurilor. In 1972 a devenit cel mai bine cotat jucator din istoria sahului.

Theodore Kaczynski- cunoscut si sub numele de Unabomber

Matematician american si critic social neo-Ludit, acesta a dus o campanie de atentate cu bomba prin posta. S-a nascut in Chicago, Illinois, dovedind o inteligenta extraordinara inca din copilarie. Kaczynski a absolvit la Harvard, iar apoi si-a luat doctoratul in matematica la Universitatea din Michigan. La varsta de 25 de ani a devenit asistent universitar la Universitatea din California, Berkley, dar a renuntat la acest post doi ani mai tarziu. In 1971 se izoleaza intr-o cabana fara curent si fara apa in Lincoln, Montana unde incepe sa invete tehnici de supravietuire intr-o incercare de a deveni independent. Intre 1978 si 1995, Kaczynski a trimis un numar de 16 bombe avand ca tinta oameni din cadrul universitatilor si transporturilor aeriene, omorand 3 oameni si ranind alti 23. Kaczynski a trimis o scrisoare ziarului The New York Times in data de 24 aprilie 1995 promitand ca "renunta la terorism" daca cele doua ziare, The Times si The Washington Post ii vor publica manifestul. In cadrul acestui manifest, intitulat "Societatea industriala si viitorul eis1t", acesta sustinea ca atentatele au fost doar o masura extrema, dar necesara pentru atragerea atentiei asupra eroziunii libertatii umane datorita avansului tehnologic si a implicatiilor ce rezulta din acesta. Solutia propusa consta in distrugerea completa a intregii societatii tehnico-industriale si revenirea la stadiul primitiv si comunal al vietii. Dupa o ampla actiune derulata de FBI pentru capturarea lui, acesta a fost prins in cele din urma dupa ce fratele lui Ted i-a recunoscut scrisul publicat in ziar. Pentru a evita condamnarea la moarte, Kaczynski a pledat vinovat, iar in acest moment isi ispaseste sentinta de condamnare pe viata in inchisoarea de maxima siguranta Admax din statul Colorado.

Kathleen Holtz – cea mai tanara avocata

Si-a inceput activitatea academica la varsta de 10 ani, iar cinci ani mai tarziu si-a inceput cariera de avocat in statul California, adica cu 15 ani mai devreme decat un absolvent obisnuit.

Jacob Barnett – viitorul castigator al premiului Nobel


Are 12 ani, un IQ de 170, chiar mai mare decat al lui Einstein stabilit la 160, si deja este considerat un geniu al matematicii de catre cei mai buni profesori din lume. Mai mult, pustiul a avut curajul sa vina cu o noua Teorie a Relativitatii. Acum, Barnett este recrutat de Universitatea din Indiana pentru un post de cercetator. Poate canta muzica clasica la pian din memorie. Profesorii considera ca baiatul ar putea fi un posibil castigator al premiului Nobel.


Akrit Jaswal – chirurg la 7 ani

La sapte ani, Akrit Jaswal si-a adaugat functia de medic la CV. Este cel mai tanar student din India. Are un IQ de 146.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!