Tanara data afara din spital pentru ca nu avea asigurare medicala. "Cum sa vii fara bani? Tu esti chiar nesimtita"

Ultima actualizare: 31-07-2016 08:14

Acuzatii grave aduse medicilor de la Spitalul de Urgenta din Pascani: o tanara de 21 de ani, care a suferit o pierdere de sarcina, sustine ca medicii de acolo, in loc sa o ajute, au trimis-o acasa, pe motiv ca nu are asigurare medicala.

Pacienta sustine ca a fost umilita si data afara din spital dupa trei zile, desi avea dureri atroce. A ajuns in cele din urma la un spital din Iasi, cu masina unui prieten de familie, si abia aici a fost ajutata. Revoltata, vrea sa depuna o plangere la Colegiul Medicilor.

Ionela a ajuns sambata - din comuna Voinesti, unde locuieste - la Spitalul din Pascani. Avea dureri abdominale puternice si hemoragie. Sustine ca a fost internata imediat, dar abia luni au inceput sa ii faca analize amanuntite. La ecograf a primt vestea ca sarcina ei, in sase saptamani, s-a oprise din evolutie. Insa, cum ea este casnica si nu si-a platit asigurarea de sanatate, medicii i-ar fi spus verde in fata ca nu mai are niciun rost sa stea in spital, si ca mai bine se duce acasa.

"Ma ia la ecograf, imi spune ca fatul este mort si acolo imi spune in camera: cum iti permiti sa spui asistentei ca nu ai bani, cum sa vii degeaba fara bani? Tu esti chiar nesimtita. Te rog sa pleci afara din spital.”

Fara sa i se faca niciun chiuretaj si cu un embrion oprit din evolutie, Ionela spune ca a fost scoasa fortat din spital, fara a i se spune ca, din acel moment, era in mare pericol. Putea face infectii intrauterine atat de grave, incat putea sa nu mai aiba niciodata copii. Nu a pus-o nimeni sa semneze ca refuza tratamentul.

Sotul fetei spune ca a incercat sa sune la 112 si din fata spitalului si nu a primit niciun raspuns. A preferat sa-si aduca sotia la Iasi cu masina unui prieten, noaptea trecuta. Aici medicii i-au facut chiuretajul de care avea nevoie si i-au prescris si un tratament.

"Am sunat la 112 politia din fata spitalului si mi-a zis ca nu are treaba”, spune barbatul.

De cealalta parte, conducerea Spitalului Pascani neaga toate acuzatiile si recunoaste ca pacienta nu a semnat ca refuza chiuretajul. “Daca pacienta nu crede in medic ce sa stea in spital? Sa mearga in alt spital. Sigur, riscuri puteau exista”, spune dr. Costica Panzaru, manager Spitalul de Urgenta Pascani.

Prof. dr. Mircea Onofriescu, medic obstetrician Maternitatea Cuza Voda Iasi: "o atitudine de aceasta nu este tocmai corecta pentru ca era o persoana care avea o patologie legata de o sarcina de prim trimestru. Lumea trebuie sa inteleaga totusi ca aceste asigurari trebuie platite”.

Cei doi soti spun ca dupa tot ce au patit in spitalul din Pascani vor face o plangere si la Colegiul Medicilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO