Starea copilului de la sectia de terapie intensiva a Spitalului Marie Curie e rezervata. Alti 45 de copii, internati in Arges

Ultima actualizare: 02-03-2016 07:09
copii arges

Medicul Loredana Popa, de la Spitalul Marie Curie, a declarat duminica dimineata ca pe sectia Nefrologie a spitalului sunt internati sase copii, iar un altul se afla la Terapie Intensiva. In Arges sunt internati 45 de copii care prezinta scaune diareice.

"Pe sectia de Nefrologie sunt sase copii, trei sunt pe dializa peritoneala si urmeaza cursul tratamentului, ceilalti trei sunt fara dializa peritoneala. Doi dintre ei sunt pregatiti pentru a merge acasa, celalalt (va merge acasa-n.r.) curand, nu pot sa precizez un moment, probabil ca la sfarsitul saptamanii viitoare sau saptamana cealalta, in functie de cum vor merge lucrurile. Cel de-al saptelea copil e in terapie intensiva", a spus medicul, care s-a aflat, duminica, alaturi de ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, venit din nou la Spitalul Marie Curie, dupa cum transmite Agerpres.

Intrebata daca pot aparea complicatii in cazul copilului aflat la Terapie Intensiva, medicul a spus ca acest lucru "este de vazut de la o zi la alta" si ca, in momentul de fata, "prognosticul este rezervat".

In spitalele din judetul Arges sunt internati, duminica, 45 de copii care prezinta scaune diareice, un alt pacient fiind transferat la Bucuresti, au anuntat reprezentantii Institutiei Prefectului.

La Spitalul Matei Bals din Bucuresti a fost transferat, in cursul zilei de sambata, un copil in varsta de un an si 10 luni din comuna Poiana Lacului, adus initial la Spitalul de Pediatrie Pitesti.

La Spitalul de Pediatrie Pitesti sunt internati 38 de copii, dintre care 26 mai mici de doi ani. Alti sapte copii cu varste sub doi ani sunt internati la alte unitati medicale din judet, trei la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti, trei la Spitalul Municipal Campulung Muscel si unul la Spitalul Municipal Curtea de Arges.

Noul prefect Cristian Soare a anuntat, pe 25 februarie, ca institutia pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situatia copiilor internati in Arges.

"Avand in vedere ca nu exista o comunicare buna din partea DSP si a Spitalului de Pediatrie cu privire la situatia copiilor internati in Arges, cat si in Bucuresti, incepand de maine Institutia Prefectului va da comunicate de presa zilnic cu privire la situatia copiilor internati la Spitalul de Pediatrie si la celelalte spitale in Arges", a spus joi, intr-o conferinta de presa, prefectul judetului Arges.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO