Spitalul din Romania care si-a propus sa arate ca unul din strainatate. Investitia de 38 de mil. de euro, prezentata vineri
"Singura diferenta dintre un spital de stat si unul privat ar trebui sa fie data la care este programata interventia si medicul care opereaza". Dupa acest principiu, spune ca s-a ghidat conducerea Spitalului Foisor, din Capitala.
Conducerea spitalului a prezentat vineri, cu mandrie, un nou corp de cladire. Vor fi 5 in total, cu sali de operatie si saloane ultramoderne: dotate cu televizoare, internet si aer conditionat.
Procesul de transformare a Spitalului de Ortopedie Foisor a inceput in 2009, cu modernizarea aparaturii medicale.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Cu Nerve Monitoring System, sau pe scurt NIM, doctorii pot face performanta in chirurgia cu grad ridicat de risc neurologic, cum ar fi interventiile pe coloana vertebrala.
Este vorba de un laptop la care se conecteaza, cu ajutorul unor cabluri, pacientul aflat pe masa de operatie. Medicul este anuntat in timp real, in cazul in care e aproape sa atinga vreun nerv, printr-o alerta afisata pe monitor.
Tehnologia de ultima ora este folosita si la radiografii.
Reporter: „In prezent se poate spune ca ne comparam cu spitalele mari de ortopedie din Europa?”
Managerul Spitalului Foisor: „In ambitia noastra, eu incerc sa ne putem compara cu ele.”
Noua cladire data in folosinta, din cele 5 care vor fi construite la finalul proiectului, este modernizata. Pe holuri se aude muzica ambientala, saloanele sunt prevazute cu televizor, au clima computerizata, dar si acces gratuit la internet. Exista camere de supraveghere, dar si butoane speciale destinate bolnavilor pentru apelarea cadrelor medicale. Totul gratuit.
Pentru recuperare, nu mai trebuie sa mai stea medicul langa pacient. Bolnavul va face exercitii de recuperare cu ajutorul unui aparat.
La finalul lucrarilor, adica in 2016 cel tarziu, la Spitalul Foisor vor fi 247 de paturi, de doua ori mai multe fata de acum. Iar de la 4.000 de metri patrati, insitutia sanitara se va mari pana la 17 mii de metri patrati.
Vor fi 8 sali de operatie, fata de cele 5 din prezent. Asta se traduce prin dublarea numarului de interventii care se fac intr-un an: 3000.
Investitia totala ajunge la 38 de milioane de euro, bani dati de Primaria Capitalei.