Si recuperarea e un chin in spitalele din Romania. Umilintele prin care trec pacientii aflati deja in carje sau in carucioare
In Romania, pana si recuperarea medicala are nevoie de recuperare. Pacienti in carje, ori ajutati de rude, sunt nevoiti sa stea la cozi umilitoare.
Indiferent ca trebuie sa-si revina dupa un traumatism, o fractura sau un accident vascular cerebral, oamenii se trezesc ca sedintele decontate de stat nu le sunt suficiente pentru vindecare.
Mai mult, sunt nevoiti sa isi aduca de acasa unguente si fiole, iar multi medici folosesc aparatura invechita.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La 56 de ani, dupa un accident vascular cerebral, doamna Georgeta invata din nou sa mearga. De peste 2 luni, din cauza numarului limitat de locuri, femeia este plimbata intre spitale pentru recuperare. Nu s-ar descurca fara sot.
Intr-un scaun cu rotile isi duce amarul si Ciprian. Victima unui accident rutier, el a venit de la Slobozia sa se refaca la Bucuresti.
Statul deconteaza maximum 10 sedinte de recuperare. In cazuri grave tratamentul poate fi prelungit pina la o luna desi poate ar fi nevoie de un an. Asa ca bolnavul ajunge sa plateasca pentru deplasari si tratament.
Ajutata de o carja, doamna Emilia a ajuns cu o intarziere de 6 luni la specialist din cauza listelor de asteptare.
In sala de electroterapie sunt inghesuite 8 paturi vechi separate de perdele, in spatele carora sunt ascunse aparate la fel de vechi, lipite cu banda adeziva.
Aglomeratia se vede cel mai bine in sala de kinetoterapie, unde simultan fac exercitii de recuperare 7 pacienti inghesuiti intr-un spatiu care n-are mai mult de 30 mp. Mai mult, exercitiile se fac cu ajutorul unor aparate deteriorate si invechite.
Estimarile arata ca, intr-un an, 200 de mii de romani au nevoie de recuperare. Dintre ei numai 20 la suta apuca un loc intr-un centru specializat.