Spitalul din Viena între cele mai bune din lume, unde românii sunt principalii pacienți străini, angajează asistente românce

asistenta medicala
Shutterstock

Spitalul din Austria clasat printre cele mai bune din lume și la care românii sunt principalii pacienți străini angajează asistente din România, despre care spune că sunt ”extrem de calificate”. Aici lucrează deja zeci de medici și asistente românce.

Wiener Privatklinik din Viena, unde deja lucrează câţiva medici români şi 20 de asistente românce, vrea să mai angajeze asistente din România, a declarat pentru News.ro Thomas Peter Ebm, CEO al Wiener Privatklinik.

”Lucrează foarte bine, sunt extrem de calificate”, afirmă el, subliniind totodată că mai mult de un sfert dintre pacienţii internaţionali ai spitalului sunt români, cele mai solicitate servicii fiind cele oncologice. De asemenea, spitalul investeşte 70 milioane euro pentru extinderea cu o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi.

De altfel, spitalul a fost inclus pentru al patrulea an consecutiv în clasamentul celor mai bune spitale din lume - World's Best Hospitals - realizat de publicaţia americană Newsweek în colaborare cu Statista. Ediţia din acest an a clasamentului cuprinde peste 2.400 de spitale din 30 de ţări.

La Wiener Privatklinik lucrează şi câţiva medici români, unii dintre studiind la Universitatea din Viena.

Citește și
asistente tiktok rovinari
Două asistente din Rovinari au făcut live pe TikTok, cu manele. Spitalul a luat măsuri

”Personalul nostru este internaţional. Avem şi câţiva medici români, educaţi în Viena, şi avem şi o secţie de asistente din România, sunt români şi în cadrul personalui administrativ. Ne dorim să avem o echipă mixtă internaţională, mai ales să putem depăşi barierele lingvistice”, a precizat reprezentantul Wiener Privatklinik.

Asistentele din România ”sunt extrem de calificate”

Exceptând medicii, spitalul are o echipă formată din 400 de angajaţi.

”Continuăm angajările şi căutăm asistente din România, lucrează foarte bine, sunt extrem de calificate. Avem acum 20 de asistente vorbitoare de limba română. Vrem să ajutăm pacienţii din întreaga lume, inclusiv din România, să aibă acces la cei mai buni medici şi cel mai bun tratament. Suntem aici să-i ghidăm şi să le oferim cel mai potrivit tatament”, a afirmat Thomas Peter Ebm, CEO al Wiener Privatklinik.

România este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali

România este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali, reprezentând 26% din total. În 2023, la WPK au fost trataţi peste 1.000 de pacienţi români. Cele mai solicitate servicii medicale sunt de oncologie (peste 60% din pacienţi); intervenţii chirurgicale complexe, în specialităţile ortopedie-traumatologie; chirurgie cardiovasculară, chirurgie reconstructivă şi a nervilor periferici, chirurgie pediatrică; consultaţii de second opinion şi pachete check-up.

”Cea mai mare piaţă pentru noi este România, deoarece am investit foarte mult în această piaţă, în marketing, în ultimii zece ani. Şi ţinta noastră principală este piaţa din România, mai ales ca urmare a legăturilor istorice dintre România şi Austria. Apoi, celelalte pieţe de interes pentru nou sunt Bulgaria, Ucraina, Rusia, Serbia, Croaţia. Avem totodată şi pacienţi din Emiratele Arabe Unite”, a declarat Thomas Peter Ebm, CEO al Wiener Privatklinik, pentru News.ro.

Spitalul are acces imediat la cele mai moderne tehnici medicale și medicamente

Wiener Privatklinik înregistrează peste 12.000 de internări pe an, iar aproximativ 45% dintre acestea sunt pentru pacienţi internaţionali din peste 20 de ţări, cu precădere Europa Centrală şi de Est.

Acesta a subliniat totodată că Austria beneficiază de acces rapid la medicamente foarte bune.

”Tratamentul, medicamentele devin din ce în ce mai bune. Rata de supravieţuire e din ce în ce mai mare. Să vorbim de exemplu de cancerul la prostată, care este destul de des întâlnit. Acum câţiva ani, de exemplu, era destul de periculos, iar rata de supravieţuire nu era aşa ridicată. Azi, însă, cu noile medicamente, cu noile metode de chirurgie şi cu ajutorul chirurgie robotice, avem chimioterapia, radioterapia,astfel că acum oamenii chiar pot avea o viaţă normală. Dacă este diagnosticat destul de devreme, bărbaţii pot avea o viaţă normală. (...) Cancerul este o boală modernă a stilului nostru de viaţă”, a mai spus acesta.

Conducerea clincii a decis însă să nu deschidă un alt spital în afara Austriei, deoarece este foarte complicat să găsească o echipă medicală cu cea mai înaltă calificare.

”Este foarte complicat să-i aducem în altă locaţie. E mai uşor să aducem pacienţii aici şi să le oferim cel mai bun tratament, cei mai buni medici şi facilităţi de cea mai înaltă calitate. Cu siguranţă, dacă am deschide o clinică în alt loc, calitatea ar scădea. Colaborăm totodată cu Grupul Medical Nord (fostul Provita, n.r.). Avem şi două birouri în Romania, în Timişoara şi Bucureşti, unde pacienţii pot veni şi sta de vorbă în limba română cu reprezentanţii noştri de acolo şi îşi pot face programări la noi, pot afla de exemplu care sunt costurile şi alte informaţii despre deplasare”, a precizat Thomas Peter Ebm.

Wiener Privatklinik are planificate investiţii în valoare de 70 milioane euro pentru extinderea cu o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi, ceea ce va dubla actuala suprafaţă actuală a spitalului.

Wiener Privatklinik (WPK) este unul din cele mai mari spitale private din Austria, listat în clasamentul World’s Best Hospitals patru ani consecutivi (2021-2024). Fondat în 1871 la Viena, spitalul WPK are peste 150 de ani de tradiţie medicală.

Rata de ocupare a spitalului este de 85%.

Spitalul a deschis şi reprezentanţe în România, în Bucureşti (2016) şi în Timişoara (2019).

Spitalul are peste 30 de specialităţi medicale, 10 centre de competenţă, 7 secţii cu 145 de paturi, un bloc operator cu 4 săli de operaţie de ultimă generaţie şi terapie intensivă. Are clinică ambulatorie cu două săli de operaţie pentru angiografii şi intervenţii ce nu necesită internare. Are totodată un centru de sănătate multidisciplinar şi un centru de radiologie dotat cu PET-CT şi medicină nucleară.

Este singurul centru privat de radioterapie din Austria.

Echipa medicală este formată din peste 300 de medici colaboratori, majoritatea austrieci. Mulţi dintre aceştia sunt cercetători ştiinţifici activi, fiind experţi recunoscuţi pe plan internaţional în specialităţile lor. Anul trecut, 18 medici colaboratori ai WPK au fost incluşi în Top 2% cei mai citaţi oameni de ştiinţă din lume, realizat de Universitatea Stanford.

Articol recomandat de sport.ro
Primul jucător din Superliga României pe care Dan Șucu vrea să-l transfere la Genoa
Primul jucător din Superliga României pe care Dan Șucu vrea să-l transfere la Genoa
Citește și...
Haos în Sănătate, după ce angajările în spitale au fost blocate. Doar în București este nevoie de aproape 900 de medici
Haos în Sănătate, după ce angajările în spitale au fost blocate. Doar în București este nevoie de aproape 900 de medici

Medici care au promovat examenele și nu se pot angaja în spitalele de stat, asistente care fac ture duble pentru a asigura gărzile, sindicaliști care amenință cu greva și pacienți care suferă din cauza lipsei de personal.

Două asistente din Rovinari au făcut live pe TikTok, cu manele. Spitalul a luat măsuri
Două asistente din Rovinari au făcut live pe TikTok, cu manele. Spitalul a luat măsuri

Două asistente medicale care au făcut live pe TikTok, cu manele, în timpul programului, au fost sancționate de comisia de disciplină. Incidentul a avut loc la Spitalul din Rovinari.

Ce pedeapsă riscă un bătrân după ce a atins sânul unei asistente, în spital. „Încercam să citesc ecusonul cu numele”
Ce pedeapsă riscă un bătrân după ce a atins sânul unei asistente, în spital. „Încercam să citesc ecusonul cu numele”

Un octogenar din Marea Britanie riscă să își petreacă 10 ani în închisoare după ce a fost găsit vinovat de agresiune sexuală. Bătrânul, care se afla în spital, i-ar fi atins sânul unei asistente.

COLECTIV 7 ANI | Asistentă la Bucur, printre primii care au intervenit: „Dacă mâine ar fi Colectiv, lucrurile ar fi la fel”
COLECTIV 7 ANI | Asistentă la Bucur, printre primii care au intervenit: „Dacă mâine ar fi Colectiv, lucrurile ar fi la fel”
Daniela Minea, în vârstă acum de 53 de ani, este asistentă pe neonatologie la Maternitatea Bucur. Este printre zecile de asistente care au intervenit primele în noaptea incendiului de la Colectiv, ajutând cu tot ce au putut răniţii.
Peste 500 de angajați medicali din Iași sunt în izolare sau internați în spital. „Rata de vaccinare scade vertiginos”
Peste 500 de angajați medicali din Iași sunt în izolare sau internați în spital. „Rata de vaccinare scade vertiginos”

Rata scăzută de vaccinare, inclusiv în rândul copiilor, duce la creșterea infectărilor. Totodată, avem și mai mulți medici și asistente în izolare, după ce au devenit contacți direcți cu persoane pozitive, spun medicii.

Recomandări
LIVE Video. Ședinţa pentru învestirea Guvernului propus de Marcel Ciolacu. Bolojan: „Am înţeles mesajul românilor”
LIVE Video. Ședinţa pentru învestirea Guvernului propus de Marcel Ciolacu. Bolojan: „Am înţeles mesajul românilor”

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în şedinţă comună, luni, pentru dezbaterea şi votul asupra învestirii Guvernului propus de candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru Marcel Ciolacu.

POLITICO: Cum a câștigat Putin alegerile din România. „Totul se decide în spatele ușilor închise”
POLITICO: Cum a câștigat Putin alegerile din România. „Totul se decide în spatele ușilor închise”

România încă se recuperează de ascensiunea și căderea rapidă a lui Călin Georgescu, un candidat care a ajuns la alegători printr-o campanie pe TikTok.

Tanczos Barna, care a preluat Finanțele de la Boloș: „Provocarea cea mai mare este să plătim pensiile și salariile asumate”
Tanczos Barna, care a preluat Finanțele de la Boloș: „Provocarea cea mai mare este să plătim pensiile și salariile asumate”

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.