Serviciul de Ambulanță Argeș are nevoie de 45 de mașini noi din cauza uzurii celor vechi

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Situaţie periculoasă la Serviciul de Ambulanţă Argeş: peste jumătate dintre maşinile de salvare au grad de uzură de sută la sută, iar peste 40 la sută dintre ele au la bord între 800.000 şi un milion de kilometri, adică sunt adevărate bombe cu ceas.

Zilnic, în service sunt "cârpite" peste 10 ambulanţe, pentru că medicii să poată ajunge la cazurile urgente. Conducerea serviciului a cerut de la Ministerul Sănătăţii 45 de maşini noi, însă nu are speranţe că le va primi pe toate.

Parcul auto al Ambulantei Argeş va înghiţi anul acesta 5 milioane de lei pentru reparaţii. Majoriatea maşinilor sunt într-o stare deplorabilă şi mai trebuie să circule şi pe şosele pline de gropi.

Doctor Marian Hiru, director SAJ Argeş: "Au un grad de uzură ridicat pentru că au o vechime de 10-11 şi au efectuat un număr de 7-800.000 de km, poate în unele cazuri şi mai mult"

Ambulantierii spun că stau cu frica în sân. Maşinile îi pot lăsa oricând în drum, sau chiar mai rău:

Viorel Mihăilescu, ambulanțier :"Dacă alergi mai tare şi ai probleme cu maşina poţi să omori şi echipajul şi atunci trebuie să mergem în limita siguranţei.

Reporter: "Vi s-a întâmplat vreodată să vă lase maşină-n drum?"

Ambulanțier: "Daaa, da` cum? Numai o dată ? Şi cu pacientul în maşina!"

Cele 4 service-uri care lucrează pentru Ambulanţă Argeş abia fac faţă solicitărilor.

Liviu Horgea, patron service: "În lucru avem cam 3-4 pe zi, că nu putem lucra la mai multe.

Reporter: "Deci în fiecare zi din an aveţi 3 ambulanțe?"

Liviu Horgea: "Non-stop, în fiecare zi"

Inginer Nicu Badiu, director tehnic SAJ Argeş :" În fiecare zi trebuie să stabilim ce este foarte urgent, din ceea ce este urgent ! Luni, în service avem 12 din 61."

Conducerea Ambulantei Argeş a cerut Ministerului 45 de maşini noi. Nu visează însă că necesarul va fi aprobat, având în vedere că în ultimii 3 ani a primit un singur vehicul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO