Reacția primarului Timișoarei, după apariția imaginilor cu mizeria din spital: ”MIE ÎMI PASĂ”

spital
Facebook/Anamaria Czap

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a recționat după ce pe internet au fost publicate imagini dezolante din Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din acest oraș.

Edilul susține că fotografiile care arată mizeria din spital ”sunt actuale și prezentarea lor este legitimă”, însă este ”incorect” faptul că nu se spune că o mare parte din spital este renovată.

Apoi, în același mesaj, primarul Timișoarei recunoaște faptul că bolnavii au fost, totuși, ”cazați ”în acele saloane groaznice”.

În mediul online și pe posturile naționale TV fac vâlvă niște poze din Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Din păcate, acele poze sunt actuale și prezentarea lor este legitimă. Ceea ce este, însă, incorect este că nu se spune că cea mai mare parte a Spitalului are deja altă față, așa cum puteți vedea în pozele de mai jos. După zeci de ani -aproape o jumătate de secol!- în care nu s-a făcut nimic, acum se desfășoară o mulțime de lucrări! Și asta, pt că, în timp ce predecesorilor decidenți de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, MIE ÎMI PASĂ! Ironia sorții este, ca de obicei, că nimeni nu a spus nimic când nu s-a făcut nimic, vinovații nefiind deranjați, vâlva este acum când se face și multe sunt deja făcute! Dar, eu merg înainte cu fruntea sus! Cu conștiința împăcată că mi-am făcut și îmi fac datoria!

P.S. Conducerea spitalului mi-a explicat că a fost nevoită să cazeze bolnavi în acele saloane groaznice -acesta este termenul pe care-l consider potrivit realității!-, neavând alternativă (saloanele în discuție sunt deja intrate în reabilitare, le-au fost schimbate ușile și geamurile și răzuiți pereții în vederea zugrăvirii; în curând, și ele vor arăta ca cele din pozele de mai jos).” - a scris pe Facebook primarul.

Citește și
Mihai Lucan
Surse: Medicul Lucan nu ar mai fi schimbat ace de unică folosință, care costau 2600 de euro

Reacția primarului Nicolae Robu vine după ce pe Facebook au fost făcute publice imagini cu pereți murdari, igrasie și geamuri acoperite cu cerșafuri rupte - toate acestea într-un spital din Timișoara.

Imaginile au fost postate de un utilizator care compară condițiile din spital cu cele din lagărele de concentrare.

Anul 2018, Romania, Timisoara, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babes!!!

Nu mai am cuvinte sa comentez....cred ca imaginile spun totul.... Spun doar ca mai trebuie sa mergeti la multe concerte, cu spectacole ale marilor artisti, pt a aduce spitalul la niste conditii putin mai ridicate decat cele din lagarele de concentrare.... Donati in continuare bani pt a creste buzunarele celor aflati la conducere!!!

Si sfatul meu....incercati sa va pastrati sanatosi....daca ajungeti aici, mai mult ca sigur ca mult nu o veti mai duce.

Va rog DISTRIBUITI!”, este mesajul postat pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminică, că saloanele în care pacienţii au fost fotografiaţi sunt în curs de renovare şi că s-au făcut internări şi acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă, potrivit Mediafax.

Pozele sunt de la etajul doi, din Secţia de Pneumologie, care acum se reamenajează, iar jumătate din saloane sunt scoase din funcţiune, pozele sunt realizate la unul din acele saloane. Era toată tencuiala dată jos şi muncitorii se apucaseră să pună geamurile de termopan şi s-a schimbat uşa. Şi pentru că erau prea mulţi pacienţi, a trebuit ca şi în saloanele în care se lucra să fie întreruptă munca şi să pună repede un pat şi ce mai trebuie, să improvizeze, pentru că nu au unde să îi mai pună în celelalte saloane renovate. Secţia de Pneumologie este modernizată cu bani de la Primăria Timişoara. S-a început cu parterul, care este gata şi acum s-a trecut la etajul doi, s-au scos toţi pacienţii, s-a dat jos tencuiala, se schimbă geamurile, uşii. Iar într-un astfel de spaţiu s-a pus repede un pat, pentru că sunt prea mulţi pacienţi. Ne cerem scuze pacienţilor noştri. Din păcate, nu avem surplus de saloane pentru a putea muta pacienţii dintr-un salon într-altul. Din cauza frigului, sunt foarte mulţi pacienţi cu pneumonii în această perioadă, vin de peste tot şi nu poţi să-i refuzi”, a afirmat medicul Virgil Musta.

Citește și...
O familie întreagă din Săcele a ajuns la spital din cauza intoxicației cu monoxid de carbon
O familie întreagă din Săcele a ajuns la spital din cauza intoxicației cu monoxid de carbon

Un număr de patru persoane, între care doi copii, membri ai aceleiaşi familii din municipiul Săcele, au ajuns la spital în noaptea de sâmbătă spre duminică după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, potrivit ISU.

Surse: Medicul Lucan nu ar mai fi schimbat ace de unică folosință, care costau 2600 de euro
Surse: Medicul Lucan nu ar mai fi schimbat ace de unică folosință, care costau 2600 de euro

Mihai Lucan va sta în arest la domiciliu încă 30 de zile. Tribunalul București i-a prelungit mandatul după ce la dosar au apărut și alte acuzații extrem de grave.

Băiatul de 10 ani, pe care medicii l-au trimis acasă în comă, adus în Capitală
Băiatul de 10 ani, pe care medicii l-au trimis acasă în comă, adus în Capitală

Băiatul de 10 ani din Oradea, pe care medicii l-au trimis acasă în comă, după ce o comisie a stabilit că nu mai poate fi tratat în spital, a fost adus cu un elicopter SMURD în Bucureşti.

Recomandări
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte

Printre documentele confiscate, luni, de către agenții FBI din proprietarea Mar-a-Lago a fostului președinte al SUA Donald Trump s-au aflat și câteva marcate ca fiind „top secret”.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.