Scandaluri in lant la Spitalul Sf. Spiridon, din Iasi. Un al doilea pacient a murit din cauza infectiilor nosocomiale


Ultimul update: Sambata 02 Iulie 2016 00:00
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2016 16:52
Categorie: Stiri Sanatate

Scandalurile se tin lant la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi. Un barbat de 63 de ani, operat la piciorul drept, a murit din cauza unei infectii nosocomiale. Si in acest caz, analizele au aratat clar prezenta unei bacterii ucigase.

Chiar daca este al doilea caz in aceeasi perioada, medicii isi recunosc neputinta.

Virginia a ramas doar cu un dosar plin de documente medicale. Mihai Petrila, din comuna Halaucesti, a fost internat pentru o interventie chirurgicala la picior pe 24 martie. La cateva zile dupa operatie, a inceput sa se simta tot mai rau.

Virginia Petrila, sotia pacientului: "Au spus asa: ca a luat un microb de la spital, de la operatie probabil, clostridium A si B. M-am dus sa imi dea viata unui om, nu sa i-o ia."

A urmat transferul la Spitalul de Boli Infectioase, unde a fost confirmata din nou infectia cu Clostridium. Inainte de Paste medicii au spus ca pericolul a trecut si poate fi externat.Dupa cateva zile a revenit direct la Terapie Intensiva. Pe holurile spitalului s-a intalnit si cu familia Balint, care trecea prin aceeasi situatie. Pe 15 iunie, barbatul s-a stins.

Marius Petrila, fiul pacientului: "Nu mai am incredere deloc in sistemul asta. Orice am face tot decedatul este vinovat. Ca o avut aia, aia si i se asociaza petru a scapa toti basma curata."

In primul trimestru al anului 2016 la "Sfantul Spiridon" au fost internati 13.000 de pacienti. La externare, 270 aveau diverse infectii. Incidenta este 2%, asadar in limite normale, potrivit medicilor.

Mihai Voicescu, purtator de cuvant DSP: "Cazurile sunt raportate la DSP, prin urmare vom solicita puncte de vedere la cele doua spitale/00:12/In momentul in care vom avea toate datele vom face concluziile publice."

Stefan Georgescu, directorul medical al spitalului Sf. Spiridon Iasi: "Stim ce masuri incepand cu igiena, cu dezinfectie, cu sterilizarea. Trebuie luate si se iau. Nu poti baga mana in foc ca in toate cazurile sunt fara cusur.In principiu, exista protocoale, reguli pentru a preveni astfel de situatii. Nu pot fi indepartate toate cazurile. Una este sa faci aceste preventii intr-un salon cu 10 paturi si alta e sa o faci intr-un salon cu 2 paturi."

Grav este ca desi au fost semnalte doua cazuri de infectii nosocomiale din aceeasi perioada, la Spitalul Sfantul Spiridon nu s-a luat nicio masura.

La Spitalul Sfantul Spiridon, acheta interna este in curs. Rezultatele sunt asteptate si de cei de la DSP, care spun ca vor lua masuri. La fel se va intampla si in cazul de care au aflat ieri. O femeie de 67 de ani a murit dupa o operatie la sold, infectata tot bacteria periculoasa.

In acest caz, medicii nu spun ca femeia a plecat din spital fara a mai avea bacteria in organism. Nu isi explica din ce motiv rezultatele analizelor au aratat altceva la Spitalul de Boli Infectioase. In al doilea caz, rudele au renuntat sa mai depuna plangere. Spun ca nu mai au incredere in medici si nu mai au forta sa lupte cu sistemul. Totusi, medicii sustin ca bacteria Clostridum difficile este o realitate in toate spitalele.

Ancheta la un spital din Iasi. O femeie ar fi murit din cauza unei infectii, la cateva zile dupa o operatie la sold
Ancheta la un spital din Iasi. O femeie ar fi murit din cauza unei infectii, la cateva zile dupa o operatie la sold
Surse: Nicolae Banicioiu STIA de neregulile la dezinfectantii Hexi Pharma.
Surse: Nicolae Banicioiu STIA de neregulile la dezinfectantii Hexi Pharma."Eu nu pot sa spun daca am primit sau nu informari"
"Bacterii de hazna" descoperite in 2014 de medici de la Elias in sapun lichid produs de Romchim. Tolo.ro: Hexi nu e caz unic
VIDEO PROTVPLUS.RO
Tigari electronice
Ţigările electronice cu vapori pot cauza moartea. „A crescut consumul în rândul copiilor”
Joburile din spitale pe care nu le mai vrea aproape nimeni. ”Nu se prezintă la concurs”
Bani de la UE pentru a creşte gradul de vaccinare. Camere frigorifice şi registru naţional
Pericolul ignorat de mulți pe vreme caniculară. Descoperirea făcută de dermatologi
Anunț îngrijorător privind țigările electronice. Ce au descoperit oamenii de știință
Avem 206 de analize gratuite, dar le ignorăm. Mulți români ajung la medic prea târziu
tigari electronice
CDC investighează ţigările electronice ca posibilă cauză a unor îmbolnăviri pulmonare
Medic din UPU, revoltat pe Facebook: "Lumea nu mai are bunul simţ de altădată"
Ne este ruşine să ne recunoaştem tristeţea şi neîmplinirile. Câți dintre noi suferim de depresie. VIDEO
Spitalele vor avea buline de acreditare. Pacienții vor ști dacă sunt în siguranță
Când vom avea primul Spital de Stomatologie. Nu toți vor beneficia de servicii gratuite
Intervențiile decontate în clinicile private. Alternativa până acum era străinătatea