Premiera mondiala. O tumoare in utero, extirpata cu laserul, in timp ce pacientul se uita pe monitor

Ultima actualizare: 17-10-2012 12:39

Premiera mondiala pentru chirurgii din Florida care au extirpat o tumoare cat o minge de tenis din gura unui fetus de 17 saptamani. Procedura in utero a avut loc in urma cu un an si 8 luni si a fost facuta publica abia acum.

In acest timp, medicii au vrut sa o monitorizeze pe fetita ca sa-i vada evolutia. Ea s-a nascut perfect sanatoasa datorita interventiei lor.

Leyna a fost operata cat inca era in pantecul mamei sale, cu 4 luni inainte de a veni pe lume. Pe una dintre ecografii se vedea un balon iesind din gura ei, iar medicii au descoperit ca e vorba de o tumoare extrem de rara.

Tammy Gonzales, mama: "Dupa ce am aflat ca voi avea o fetita am avut fix o saptamana timp sa ma bucur inainte sa aflu vestea."

Desi benigna, tumoarea uriasa i-ar fi redus mult fetitei sansele de supravietuire.

"Nu exista sentiment mai ingrozitor... fizic si emotional. Ce poti face?!" - spune mama fetitei.

Ruben Quintero, chirurg: "Problema cu astfel de tumori e ca se dezvolta foarte rapid, duc la sangerari si eventual la moartea copilului."

Chirurgii au folosit un laser pentru a taia formatiunea benigna, in timp ce mama era constienta si urmarea totul pe un monitor. Cand a strans-o in brate pe Leyla, patru luni mai tarziu, a avut convingerea ca si oamenii pot sa faca minuni.

O astfel de tumoare apare o data la 100.000 de cazuri, sustin specialistii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO