Pintea: ”La TV, părem o ţară de oameni bolnavi, care consumă multe medicamente”

Ultima actualizare: 20-09-2019 16:51
sorina pintea
Agerpres

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că se gândeşte să reglementeze, în viitor, publicitatea la medicamente.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că se poartă discuţii cu producătorii şi distribuitorii de medicamente pe mai multe paliere legate de politica în acest domeniu, care trebuie ''reformată din temelie''.

Întrebată de jurnalişti, vineri, cu prilejul participării sale la o conferinţă, dacă se gândeşte să reglementeze mai bine publicitatea la medicamente, ea a răspuns: "Dacă ne uităm la televizor, părem o ţară de oameni foarte bolnavi, care consumă foarte multe medicamente. Ne gândim la o serie de măsuri pe care să le luăm legate de un stil de viaţă sănătos, un capitol în prevenţie, în Legea prevenţiei, sunt foarte multe discuţii pe această temă. Dar ca să vă răspund pe scurt, da, ne gândim şi la aceste aspecte, negociem, suntem în discuţii cu producătorii, cu distribuitorii, pe mai multe paliere legate de politica medicamentului, pe care trebuie să o reformăm din temelie".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO