Pfizer solicită în SUA autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru copiii între 5 și 11 ani
Companiile Pfizer și BioNTech au cerut autorităților de reglementare din SUA (FDA) să aprobe utilizarea de urgență a vaccinului lor COVID-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani.
Solicitarea adresată Administrației americane pentru alimente și medicamente vine în contextul în care infecțiile cu COVID-19 au crescut alarmant în rândul copiilor, atingând cel mai înalt nivel al pandemiei la începutul lunii septembrie, potrivit datelor Academiei Americane de Pediatrie.
FDA a anunțat că pe 26 octombrie consilierii externi să se întâlnească și să discute cererea Pfizer, ceea ce face posibil ca cei mici să înceapă să primească vaccinurile la scurt timp după aceea, potrivit Reuters.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
O autorizare rapidă ar putea ajuta la atenuarea unui potențial val de cazuri în această toamnă, în condițiile în care școlile sunt deja deschise în Statele Unite.
Copiii pot transmite virusul în rândul celor vulnerabili
Vaccinul, care este deja autorizat la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani și aprobat în totalitate pentru vârstele de 16 ani și peste, a demonstrat că induce un răspuns imunitar puternic în grupul de vârstă vizat în cadrul unui studiu clinic cu 2.268 de participanți, au declarat companiile Pfizer și BioNTech.
Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost autorizat la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani la aproximativ o lună după ce companiile au depus cererea de autorizare.
În timp ce copiii sunt mai puțin susceptibili la forma severă a bolii, ei pot răspândi virusul SARS-CoV-2 în rândul altor persoane, inclusiv în rândul celor vulnerabile care sunt mai expuse riscului de îmbolnăvire severă.