Obezitatea UCIDE. Povestea bucuresteanului care a slabit 80 de kilograme in 10 luni pentru a trai
In zece luni a slabit aproape 80 de kilograme si spune ca s-a mobilizat, doar dupa ce a inteles ca obezitatea il va ucide.
Este povestea unui bucurestean care ajunsese sa ia un pumn de pastile ca sa previna un infarct, o criza de diabet si chiar ca sa poata respira.
Din pacate, nu este singurul. Romania a depasit, din pacate, un nedorit prag psihologic: 54% dintre cetateni sunt supraponderali, iar procentele sunt in crestere, in special pentru femei si copii.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
In ianuarie, domnul Popescu era la propriu mai mult decat dublu. Un diabetic hipertensiv, care cadea din picioare dupa 50 de metri. La un pas de infarct, ajunsese un pericol real si pentru cei din jur.
La greutatea maxima de 153 de kilograme, domnul Popescu primea 4 injectii cu insulina pe zi, 200 de unitati la care, culmea, devenise nereactiv.
Medicii si-au dat in final seama ca nici cel mai lung ac al seringii nu mai patrundea prin stratul de grasime, care ajunsese la 8 centimetri. Din acelasi motiv si ecografiile erau neconcludente.
Barbatul a slabit cu dieta si operatii aproape 80 de kilograme. Inima, care se dublase ca sa sustina masa crescuta, a revenit la normal.
In prezent, 20% dintre romani sunt obezi. Iar 54% au apucat pe acelasi drum - au cel putin 5 kilograme in plus.
Cele mai socante exemple sunt din randul copiilor care nu pot slabi prin dieta si ajung la chirurgi.
Fara tratament, in cazul copiilor, finalul este dramatic. Acum doua luni, un baietel de 6 ani cu obezitate morbida a murit in urma complicatiilor bolii.
O echipa de specialisti in chirurgia obezitatii, nutritie si diabet a pus la punct un program pilot prin care tratarea celor mai grave cazuri sa fie facuta cu fonduri europene.
Daca rezultatele vor fi pozitive, doctorii vor cere Ministerului Sanatatii tratamente pentru obezitate, privita ca boala metabolica grava cu risc social crescut.