Oamenii de știință au descoperit o nouă metodă în tratarea obezității în rândul tinerilor. „Este o schimbare imensă”
Un nou studiu le dă speranțe copiilor și tinerilor care suferă de obezitate. Cercetarea, demarată de specialiști din Damenarca și din Marea Britanie, aprofundează grăsimile din sângele nostru.
Prin utilizarea unei metode complet noi în domeniu, oamenii de știință au deschis calea pentru mai multe instrumente care ar putea fi folosite în tratamentul pacienților supraponderali.
Numărul copiilor și al adolescenților care suferă de obezitate este în creștere la nivel mondial. Până în 2030 se estimează că fenomenul se va amplifica îngrijorător - cu 60 de procente. Astfel, vom avea 250 de milioane de tineri cu probleme cu greutatea, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.
Camille Lundgreen, elevă de liceu:„Întotdeauna am fost mai supraponderală decât ceilalți, dar mi-e teamă că obezitatea mea va duce la apariția unei boli, că va duce la o deteriorare a sănătății mele sau că poate nu voi trăi atât de mult.”
În ajutorul tinerilor care dau piept cu această realitate dură au venit oameni de știință din Danemarca și Marea Britanie. Specialiștii au analizat în amănunt grăsimile din sânge. Dacă până acum erau examinate doar cinci tipuri de grăsimi din sângele pacienților care luptă cu kilogramele în plus, de această dată, cercetătorii au reușit să studieze 142.
Jens-Christian Holm, medic primar, Secția pentru copii și tineri supraponderali, Spitalul Holbæk:„Cred că e o mare realizare. Este o schimbare imensă, de la 5 la 142, cu o tehnologie complet nouă, care face lumină asupra unei probleme care uneori este subestimată."
Astfel, medicii reușesc să ofere tratament personalizat.
Lene Lundgreen, medic: „Este întotdeauna bine să putem anticipa anumite lucruri, pentru că, desigur, toată lumea știe că obezitatea este periculoasă, dar se manifestă diferit de la om la om."
Pentru acest studiu au fost examinați o mie de copii și tineri supraponderali și alți patru sute cu greutate normală. Tratamentul a redus gradul de obezitate în cazul a peste 80 la sută dintre participanți. În același timp, a scăzut nivelul de grăsimi dăunătoare din sânge și a diminuat alte probleme de care sufereau copiii. De pildă, tensiune arterială ridicată ori apnee în somn.
Camille Lundgreen, elevă de liceu: „Rezultatul studiului îmi va oferi mult mai multă siguranță și liniște să știu că medicii pot găsi o soluție pentru condiția mea."
Rezultatele provin dintr-un singur studiu, atrag atenția specialiștii. Pentru a putea fi utilizate pe scară largă, este nevoie de cercetări suplimentare.
Sursa: Pro TV
Etichete: studiu, tineri, obezitate, adolescent, sanatate, myimpact,
Dată publicare:
30-09-2024 07:58