O fetita nascuta prematur, din Timisoara, a fost salvata in ultimul moment de o echipa de medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures.

Cea mica a fost operata in incubator de o problema pe care o avea la inima, iar acum starea ei este stabila. Fetita a venit pe lume la sapte luni si a intampinat imediat dupa nastere probleme la inima si la plamani.

Medicii de la Timisoara au incercat sa-i rezolve prin tratament medicamentos problema de la cord, insa nu a dat rezultate, asa ca a fost trimisa la sectia de neonatologie a Spitalului din Targu-Mures. Pentru ca avea o greutate de 1.700 de grame, medicii au hotarat sa o opereze in incubator.

Cea mica avea unul dintre canalele inimii deschis, iar medicii l-au inchis cu ajutorul unor cleme. Interventiile de acest gen sunt foarte rare. Ultima oara cand a mai fost facuta o astfel de operatie intr-un incubator a fost acum patru ani la un copil de 900 de grame. Fetita operata este bine, respira singura si se afla sub atenta supraveghere a medicilor la sectia de terapie intensiva.

Este primul copil al unei familii din Deva, iar acum parintii se roaga ca fetita de 9 luni sa-si revina si sa o poata lua acasa. Copila va mai ramane internata la Spitalul din Targu-Mures pana se va simti mai bine si vor putea fi rezolvate si problemele pulmonare pe care le are.

La Institutul Inimii din Targu-Mures, inca patru bebelusi asteapta sa fie operati pe cord.