Descoperire revolutionara a cercetatorilor americani: testul care iti spune daca ai cancer in doar 10 minute

14-02-2016 12:01

bea apa

Descoperirea oamenilor de stiinta in domeniul depistarii cancerului ar putea schimba total efectele acestei boli, sustin cercetatorii. Testul se face cu ajutorul salivei si, cand va fi pus in vanzare, va costa doar 15 lire, adica aproximativ 90 de lei.

Oamenii de stiinta au dezvoltat un test ce face despistarea cancerului infinit mai usoara si neinvaziva. Metoda foloseste saliva pacientului si un lichid special ce evidentiaza fragmentele de ADN ale tumorii prezente in corp. Aceasta se poate face la farmacie, la dentist sau chiar in propria locuinta, iar rezultatele sunt gata in 10 minute, dupa cum sustine David Wong, profesor de oncologie la Universitatea de Stat din California.

In prezent, cancerul se poate depista prin teste de sange, cu conditia ca in prealabil pacientul sa fi facut o biopsie care sa arate natura bolii si organul afectat. In Marea Britanie, anual 330.000 de oameni afla ca au cancer. Din pacate, multi dintre acestia afla prea tarziu, cand tratamentul nu mai da rezultate.

“Tehnologia este neinvaziva, acesta este principalul ei avantaj. Solutia este detectarea timpurie, un test credibil ce poate fi facut individual la dentist, birou sau farmacie.” a declarat profesorul Wong, citat de Mirror.

Aceasta metoda va fi testata clinic anul acesta si ar putea fi disponibila publicului larg in urmatorii zece ani, spun cercetatorii. In varianta actuala ea poate depista cancerul la plamani, cu o rata de succes “aproape perfecta”, dar medicii sunt increzatori ca poate fi extinsa si la alte tipuri de tumori.
 

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO