O fetita de 5 luni, diagnosticata cu rujeola, a murit la Timisoara. Bebelusul nu fusese vaccinat
O fetita de cinci luni din municipiul Lugoj diagnosticata cu rujeola a murit la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, in urma unor complicatii la plamani.
Purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, medicul Virgil Musta, a declarat pentru News.ro ca fetita de cinci luni a murit sambata, aceasta fiind diagnosticata cu rujeola si cu bronhopneumonie.
"Cand a fost internata la noi la spital, fetita era in perioada de convalescenta a rujeolei. Pe parcursul internarii ea a facut un pneumotorax spontan. Acest lucru inseamna, in termeni populari, ca un plaman s-a spart in interior si a dus la insuficienta respiratorie", a spus medicul Virgil Musta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fetita de cinci luni nu a fost vaccinata impotriva rujeolei. Vaccinul ROR poate fi administrat copiilor de la varsta de noua luni.
Acesta este cel de-al saptelea deces al unui copil diagnosticat cu rujeola, in Timis, de la inceputul epidemiei si pana in prezent. Pana in 21 aprilie erau raportate 4.881 de cazuri, din care 22 de decese (sase in judetul Timis, cinci in judetul Arad, cinci in judetul Dolj, trei in Caras-Severin, cate unul in judetele Calarasi, Satu Mare si in Bucuresti).
Epidemia de rujeola care dureaza din septembrie 2016 este consecinta scaderii succesive a ratei vaccinarii de la 94 la suta (doza I) si 93 la suta (doza II) in 2001, la 86 la suta - doza I, respectiv 67 la suta - doza II in 2015. Epidemia de rujeola trebuie sa fie un semnal de alarma pentru toata lumea: medici, autoritati, parinti, spunea Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si membru in Comitetul Permanent al Biroului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Europa.