O femeie diagnosticată cu gripă pe baza testului rapid a murit la Spitalul din Sibiu

Ultima actualizare: 30-01-2020 12:21
ambulanta
Pro TV

O femeie de 90 de ani, diagnosticată cu gripă pe baza testului rapid, a murit la Spitalul Judeţean Sibiu. În unitatea medicală, pe Secţia Terapie Intensivă, mai sunt internaţi trei pacienţi cu infecţii respiratorii.

”O pacientă în vârstă de 90 ani, diagnosticată pozitiv pe baza testului rapid de gripă, a decedat în data de 29 ianuarie în cadrul Secţiei Clinice de Anestezie Terapie Intensivă.

Pacienta a fost internată ieri, după ce a fost adusă la Unitatea de primiri Urgenţe cu Serviciul de Ambulanţă. Femeia prezenta multiple comorbidităţi asociate vârstei, pneumonie severă şi era ventilată mecanic. Pacientei i s-au recoltat probe biologice pentru analize la Institutul Cantacuzino din Bucureşti”, a transmis, joi, Spitalul Judeţean Sibiu, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat în cadrul Secţiei Clinice ATI se mai află internaţi 3 pacienţi cu infecţii respiratorii.

Este vorba despre un bărbat de 71 de ani cu suspiciune de gripă pe baza de test rapid, stabil, conştient şi sub tratament şi o femeie de 35 de ani, diagnosticată cu pneumonie masivă dreapta şi Infecţie Acută a Căilor Respiratorii Superioare, cu rezultat negativ pe baza testului rapid de gripă.

”Femeia a fost adusă de SMURD la UPU Sibiu în cursul zilei de 29 ianuarie. Pacientei i-au fost recoltate probe biologice pentru analize la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Aceasta este ventilată mecanic”, a mai transmis spitalul Sibiu.

De asemenea, este vorba despre un bărbat de 79 de ani, adus de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, cu stop cardio-respirator, cu pneumonie interstiţială şi pneumopatie, ventilat mecanic, fără suspiciune de gripă în momentul de faţă.

”În prezent, în cadrul Secţiei Clinice Boli infecţioase mai sunt internate 14 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide şi pe baza diagnosticelor clinice. Pacienţii sunt stabili şi sub tratament, cu evoluţie favorabilă”, au mai transmis reprezentanţii spitalului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO