Ministrul Sănătății, despre scandalul de la Spitalul Bacău: ”Este un conflict interuman”

Dată publicare: 29-01-2020 18:45
Dată actualizare: 29-01-2020 23:22


Victor Costache, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri, referindu-se la situaţia de la Spitalul Judeţean din Bacău, că este vorba despre un "conflict interuman care trebuie dezamorsat".

"Am luat legătura cu doamna Cimpoieşu, şefa comisiei de medicină de urgenţă. În momentul de faţă numai un singur medic a rămas demisionar, este cel care a fost amendat şi mâine doamna profesor se va deplasa la Bucureşti pentru a discuta împreună cu cei de la DSP şi cu coordonarea lor la nivel central despre această situaţie. Pot să vă asigur că Unitatea de Primiri Urgenţe de la Bacău funcţionează normal, ca în multe situaţii, probabil este un conflict interuman", a spus Costache, la o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, medicul şi unitatea sanitară ar fi trebuit să anunţe Direcţia de Sănătate Publică.

"Cei de la DSP şi-au dat seama de acea suspiciune de coronavirus dintr-o conferinţă de presă, ceea ce este nefiresc. Este un conflict interuman care trebuie dezamorsat pentru ca toată lumea să funcţioneze normal în această perioadă de criză", a mai spus Costache.

Şapte medici de la Unitatea de Primiri Urgențe şi-au dat demisia miercuri dimineaţă. Decizia lor este o formă de protest, după ce DSP l-a amendat cu 20.000 de lei pe doctorul care s-a ocupat de tânărul suspectat acum două zile de infecţie cu coronavirus.

Într-un final, analizele au arată că pacientul nu era infectat cu temutul virus şi avea alte afecţiuni virale.

În urmă cu două zile, un tânăr de 24 de ani, venit de 12 zile din China, unde studiază, a ajuns singur la Spitalul Judeţean Bacău, cu tuse şi febră. După ce medicii au suspectat că el ar putea fi infectat cu coronavirus, informaţia a apărut în scurt timp şi în spaţiul public.

După două ore au aflat şi cei de la DSP şi, în urma unui control fulger, au aplicat mai multe amenzi. Cel mai aspru a fost sancţionat medicul curant din Unitatea Primire Urgente, cu 20.000 de lei pentru că nu ar fi comunicat în timp util informaţia.

Revoltaţi de această situaţie au fost toţi colegii doctorului şi imediat a urmat o demisie în bloc.

Sursa: Agerpres, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO