Multe spitale nu au inca softul si imprimantele necesare ca sa elibereze retete electronice
Chit ca de la 1 ianuarie spitalele ar fi trebuit sa elibereze retete electronice, noul an i-a prins pe picior gresit pe multi dintre manageri. Fie nu au cumparat imprimante, fie nu functioneaza softurile.
Asa se face ca pacientii ies pe poarta institutiilor medicale tot cu niste fituici scrise de mana, pe care farmacistii nu le compenseaza.
Un domn, bolnav de diabet a fost la control, iar de la spital l-au trimis la medicul de familie cu un simplu bilet, in loc de reteta. In mod normal ar fi trebuit sa mearga direct la farmacie pentru a-si lua tratamentul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Am fost la spital de dimineata ca nu mai aveam, ultima pastila am luat-o aseara. Si neavand sistemul, ca nu ma pricep, mi-au dat o scrisorica catre doamna doctor", a declarat pacientul.
"Creeaza disfunctionalitati cand pacienti din spital vin peste pacientii programati, se supara unii pe altii, se lungeste timpul de asteptare. La iesirea din spital, pacientul trebuie sa primeasca, conform legii, reteta pe 30 de zile compensata, reteta electronica. Pentru ca nu e normal sa pui pacientul pe drumuri", spune un medic de familie.
Tradusa pe intelesul tuturor, aceasta problema arata asa: cele mai multe dintre spitale nu au inca softul si imprimantele necesare ca sa elibereze retete electronice, adica singurele care pot fi compensate.
In toata tara de la jumatate anului trecut de cand reteta clasica a functionat in paralel cu cea electronica au fost prescise peste 6,3 milioane de documente online.