Miracol pentru un barbat de 49 de ani din Capitala. Parintii unui tanar mort intr-un accident au decis sa ii doneze organele

14-05-2017 16:47

Grav bolnav de inima, barbatul astepta de peste un an vestea unui transplant care a venit acum, dupa ce doi parinti care  si-au pierdut fiul de 19 ani, intr-un accident, au decis sa doneze organele tanarului.

Operatia a fost facuta la ''Institutul de Boli Cardiovasculare'' din Targu Mures.

Pacientul avea inima marita, suferea de hipertensiune si insuficienta cardiaca si era pe lista de asteptare de peste un an. Parintii tanarului de 19 ani care s-a stins fulgerator l-au ajutat sa isi recapete speranta.

Cordul a fost preluat sambata seara de la Miercurea Ciuc si dus cu ambulanta la clinica din Targu Mures.

Profesor doctor Horatiu Suciu, sef sectie Institutul de boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures: "Era un tanar de 19 ani, bine dezvoltat, de 70 de kilograme, un cord foarte bun, acestea erau conditiile sa fie un cord puternic, pentru ca pe langa acesta avea si complicatii pulmonare."

Operatia a durat 8 ore.

DR. MATHE ZSOMBOR, medic specialist Chirurgie Cardiovasculara: "Este o interventie foarte dificila, deoarece a fost operat pe cord deschis si a fost o reoperare, speram sa fie bine, suntem optimisti si multumiti pentru rezultat."

Desi suntem la jumatatea anului, acesta este primul transplant de inima facut in 2017. Specialistii spun ca a scazut dramatic numarul donatorilor, in conditiile in care cei care au nevoie de organe sunt tot mai multi. Recent, doi pacienti tineri au murit in asteptarea unei inimi.

Anul trecut, medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures au facut in total 11 transplanturi.


VIDEO PROTVPLUS.RO