Prima dezbatere publica pentru legea vaccinarii. Zeci de parinti sunt impotriva vaccinarii, in ciuda explicatiilor medicilor

11-05-2017 11:46

Prima dezbatere publica pentru legea vaccinarii i-a pus fata in fata pe cei care sunt pro si contra.Unii au tipat, iar medicii abia au reusit sa-si spuna parerea in fata parintilor, care au sustinut ca pruncii lor au ramas cu sechele in urma vaccinarii.

 

Reprezentantii unor ONG-uri spun ca ii vor da in judecata pe cei care refuza sa-si imunizeze copii. In tot acest timp, ministrul Sanatatii confirma al 25 lea deces din cauza rujeolei.

Timp de 3 ore, cat a durat dezbaterea, atmosfera a fost una incinsa. Nemultumiti de proiectul de lege, zeci de parinti care sunt impotriva vaccinarii au strigat la cei care o sustin.

O doamna care si-a pierdut baiatul i-a sfatuit pe parinti sa isi vaccineze copiii: ''Daca copilul meu ar fi avut sansa sa fie vaccinat sau sa nu faca rujeola in '79, poate ca ar fi trait. Rujeola ucide. Indemn parintii sa isi vaccineze copii''.

Medicii atrag atentia ca boli precum poliomielita, difteria sau tusea convulsiva ar putea sa reapara daca nu sunt vaccinati copiii.

Florian Bodog, ministrul Sanatatii: "Ne dorim ca acesti copiii sa traiasca, la fel de important e sa ii si vaccinam".

Intre timp, Ministerul Sanatatii a confirmat cel de-al 25 lea deces din cauza rujeolei. Este vorba despre un copil de 2 ani din judetul Bihor. Era in grija rudelor, caci mama este plecata la munca in strainatate, iar micutul nu fusese vaccinat. A stat in preajma altor bolnavi, iar pentru el, din pacate, maladia a fost fatala.


VIDEO PROTVPLUS.RO