DSP a cerut ca Maternitatea Giuleşti să nu mai facă internări. Personalul, verificat

×
Codul embed a fost copiat

Maternitatea Giuleşti din Capitală ar putea fi închisă temporar, după ce probele recoltate de Direcţia de Sănătate Publică au arătat că 11 angajaţi sunt purtători de stafilococ auriu.

UPDATE 20:10: DSP şi Ministerul Sănătăţii au cerut stoparea internărilor la Maternitatea Giulesti. 

COMUNICATUL DSP:
Directia de Sanatate Publica București a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu” București să sisteze internarile începând de mâine.

Avand in vedere situatia aparuta in cadrul unitatii spitalicesti privind cazurile de infectii nozocomiale cu Stafilococ Auriu MRSA, precum si faptul ca masurile instituite nu au avut rezultatele asteptate, conducerea DSPMB considera necesare instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Stafilococ Auriu MRSA.

Astfel, incepand cu data 30.11.2018 se sisteaza toate internarile in unitatea spitaliceasca. Pe masura ce spatiile vor fi eliberate prin externarea pacientilor, acestea vor fi inchise si se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol. Intreg personalul medico-sanitar depistat ca purtator de Stafilococ Auriu MRSA va fi scos din activitate pana cand va finaliza tratamentul specific si probele de recontrol ale exudatelor nazale vor fi negative. Se va efectua exudatul nazal pentru intreg personalul unitatii sanitare, precum si pentru toti pacientii internati in unitatea sanitara. In cazul rezultatelor pozitive pentru pacientii internati vor fi consemnate in biletul de externare inclusiv in scrisoarea medicala catre medicul de familie in vederea instituirii tratamentului adecvat

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Ministrul Sănătăţii care a cerut un control după ce bacteria periculoasă a fost depistata la mai mulţi bebeluşi născuţi acolo, în lunile octombrie şi noimbrie.

13 copii au fost diagnosticaţi de medicii de la spitalul Grigore Alexandrescu ca fiind infectaţi cu această bacterie, iar unii dintre ei sunt încă internaţi. Iar alţi doi sunt suspecţi. În acest moment şi celelalte maternităţi din Capitală, inclusiv cele private sunt controlate de Direcţia de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii.

Analizele au confirmat că 11 asistente angajate la maternitatea Giuleşti sunt purtătoare de stafilococ auriu. Este aceeaşi tulpină a super bacteriei, cum este numită de medici, care a adus la spitalul Grigore Alexandrescu 13 bebeluşi. 

Deocamdată Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au cerut limitarea internărilor. Iar măsurile nu se vor opri aici.

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății: ''Dacă este nevoie nu vom ezita să o închidem temporar... Bebeluşii au fost infectaţi acolo, chiar dacă la externare păreau sănătoşi este o perioadă de incubaţie.'”

Toţi cei 13 bebeluşi au venit pe lume la maternitatea Giuleşti începând cu jumătatea lunii octombrie. La doar câteva zile de la externare, cei mici au ajuns la spitalul de copii Grigore Alexandrescu cu erupții suprainfectate pe piele şi pneumonii.

Mama: ''Când am ieşit cu el din maternitate avea o bubiţă şi mi-a zis că e mai sensibil şi e o iritaţie....Au apărut tot mai multe....''

Mama: ''Miercuri ne-am externat...Joi au început să apară problemele şi vineri am ajuns la Grigore Alexandrescu...''

8 dintre bebeluşi sunt încă internaţi la spitalul Grigore Alexandrescu în secţiile de chirurgie şi pediatrie. Au venit cu infecţii cutanate sau probleme respiratorii. La 6 diagnosticul a fost confirmat, iar pentru 2 încă se fac analize.

Reprezentanţii maternităţii spun că au luat măsuri după ce au fost anunţaţi că bebeluşii născuţi acolo au fost diagnosticaţi cu stafilococ auriu. Au limitat internările pentru a curăţa saloanele, au reinstruit personalul în privinţa procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie, dar şi în ceea ce înseamnă igiena mâinilor. Resping totuşi acuzaţia că bebeluşii ar fi luat bacteria din maternitate.

Dr. Doru Pană, purtatorul de cuvânt al maternităţii: ”Erau clinic sănătoşi la externare...S-au dus la spital după cel puţin 10 zile.''

Dar tocmai respectarea regulilor de igienă pare a fi cea mai gravă problemă din maternitate, după cum arată analizele celor de la diorectia de sănătate publică.

O tânără care a născut acum trei săptămâni spune că abia azi au apărut la secţia de nou născuţi măştile pentru vizitatori. Şi că personalul nu respectă regulile de igienă decât atunci când veneau inspectorii de sănătate publică. Întotdeauna, anunţaţi!

Mamă ”E dezamăgitor când unele persoane ştiu ce ar trebui să poarte, dar nu-şi respectă jobul. Infirmiere care lucrează cu copiii şi chiar o parte din asistente. Poate să contamineze copiii.
Reporter: Aparţinătorii purtau toţi măşti, purtau halate de unică folosinţă?
Femeie: Nu. Trebuia să ceri dacă erai bolnav sau puţin răcit''

Specialiștii au denumit stafilococul auriu "superbacteria" pentru c[ este rezistant la multe antibiotice.

Autorităţile continuă controlul la maternitatea Giuleşti, dar şi la celelalte maternităţi din Capitală. Sorina Pintea spune că verificările vor fi extinse în toată ţara.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cazul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești, depistați cu stafilococ auriu. 11 angajați, purtători ai infecţiei
Cazul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești, depistați cu stafilococ auriu. 11 angajați, purtători ai infecţiei

Unii dintre angajaţii Maternităţii Giuleşti au fost depistaţi cu stafilococ. Afirmaţia vine de la ministrul Sănătăţii care spune ca bebeluşii care au ajuns la Grigore Alexandrescu au luat bacteria din spital.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.