Mâncarea produsă industrial ne poate îmbolnăvi. Avertismentul medicilor despre vitamine


Ultimul update: Duminica 29 Septembrie 2019 20:21
Data publicarii: Duminica 29 Septembrie 2019 20:21
Categorie: Stiri Sanatate

Săracă în vitamine şi consumată pe fugă, mâncarea produsă industrial ne poate îmbolnăvi.

În câteva luni, poate apărea un deficit de biofactori, adică de vitamine şi minerale care întreţin un organism sănătos.

Medicii spun că orice carenţă trebuie tratată imediat cu suplimente care completează dieta, însă nu după ureche. Doar doctorul poate alege, după controale şi analize, ce preparat şi ce concentraţie vor rezolva problema.

Perfect adevărat... din hrana modernă, procesată intens, nu mai luăm biofactori cât să atingem un nivel minim.

Medic cardiolog: "Din ce în ce mai puţin găsim magneziu alimentar şi cantitatea sa în absorbţie a scăzut cu 50 la sută în ultimul secol."

Valabil şi pentru potasiu, zinc, seleniu şi complexul de B-uri.

Farmacist: "Ele sunt OTC sau suplimente alimentare şi nu necesită prescripţie medicală. Însă de dorit ar fi să meargă la medic, eventual să facă nişte analize."

O cură de 30 de zile cu diverse vitamine şi minerale costă de la câţiva lei la o sută şi ceva de lei, dar pentru remedierea unei carențe e nevoie de câteva luni.

Trebuie totuşi să nu vedem farmacia că pe un magazin cu bomboane colorate, în care îţi umpli coşul cu tot felul de pastile, pe principiul "până nu rămâne, n-ajunge". Organismul nu funcţionează aşa. Şi excesul are urmări nedorite.

Mare atenţie în cazul copiilor!

Reporter: Imunitatea se poate lua dintr-o sticluţă, dintr-un flacon?
Medic:Nu se poate lua. Nu întotdeauna ştie de ce nevoie are copilul.

Puteţi lua concentraţii de 12 ori peste nivelul optim dacă săriţi peste sfatul medicului.

Medic: "Generează fenomene de intoxicaţie, chiar dacă vorbim de vitamine care sunt atât de necesare organismului. Depuneri aberante de calciu la nivel renal, la nivel articular."

Aşa că, indiferent de vârstă, un cocktail de vitamine ar trebui preparat tot la indicaţia doctorului.

Medic: "Dacă noi nu înghiţim ceea ce este realmente certificat că e o substanţă benefică pentru organism primul care "o încasează" este aparatul digestiv, stomacul."

Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca avertizează că, în ultimii ani, au tratat cazuri de gastrite acute, puse pe seama abuzului de suplimente.

 

 

 

 

Cele mai mari festivaluri de food&drink din Europa care au loc în această toamnă
Motivul pentru care o femeie mănâncă același lucru în fiecare zi de ani de zile
Cum asigură un pește corect gătit hidratarea continuă a tuturor celulelor umane
VIDEO PROTVPLUS.RO