Țigările electronice fac noi victime, în SUA. 13 decese și 800 de îmbolnăviri


Ultimul update: Vineri 27 Septembrie 2019 20:13
Data publicarii: Vineri 27 Septembrie 2019 20:03
Categorie: Stiri Sanatate

13 decese și 800 de îmbolnăviri - este bilanțul provizoriu al „afecțiunii pulmonare severe", asociate utilizării de țigări electronice în Statele Unite.

 

Massachusetts a devenit primul stat american care a interzis vânzarea tuturor ţigărilor electronice, mergând astfel mai departe decât Michigan şi New York, care au suspendat doar comercializarea produselor aromate.

De câteva săptămâni, Statele Unite se confruntă cu un val de îmbolnăviri în rândul utilizatorilor de țigări electronice. Cei mai mulți pacienți sunt tineri, fără istoric de maladii pulmonare.

Pacienții acuză simptome precum tuse, apnee, oboseală, dar uneori și vărsături.

Până de curând, se considera că ţigările electronice cu vapori sunt mai sigure decât cele tradiţionale, care ucid aproximativ jumătate dintre consumatorii pe termen lung, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

Și în Romania, țigările electronice cu lichid se vând foarte bine. Un proiect de lege vizând restricționarea lor în spațiul public trenează de mai bine de un an în Parlament.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO