Inot pentru un start sanatos in viata. Numarul parintilor care aleg astfel de cluburi pentru copiii lor s-a dublat in 2014

12-05-2014 19:13


Constienti ca in materie de alimente tentatiile lumii moderne sunt mari si ascund multe pericole, tot mai multi parinti vor sa le ofere copiilor, inca din primele luni de viata, un regim sanatos, dar si disciplina.

Asa se explica de ce in marile orase s-au deschis foarte multe centre de gimnastica pentru bebelusi. Numai in ultimul an cifra pruncilor care beneficiaza de atentia kineto-terapeutilor s-a dublat, precizeaza reprezentantii firmelor care ofera astfel de servicii.

Ficare bebelus primeste, la intrarea intr-un astfel de club, un instructor personal care timp de o ora ii face masaj si exerseaza cu el in bazin.

"Mi-am dorit ca copilului meu sa nu ii fie frica de apa, la varsta asta se obisnuieste mult mai rapid si cu apa si cu multe lucruri", au declarat Delia si Toma Ciocan, doi parinti care si-au adus bebelusul la un astfel de centru.

"Capata o independenta pe care o dezvolta dupa si in mediul terestru", a marturisit Ionut Vlaicu, instructor de educatie acvatica.

Club de inot

Ca sa infiinteze un club de inot, proprietarii au nevoie de aproximativ 250.000 de euro pentru echipamente si inchirierea spatiului. "In momentul de fata avem undeva la 200 de abonamente active, avem si o lista de asteptare", a spus Carment Dumitru, proprietara centru de inot pentru copii.

La bazin pot fi adusi doar bebelusii care au implinit o jumatate de an. In primele 6 luni e recomandat ca aceste sedinte sa se desfasoare acasa, atat pentru confortul parintilor cat si al copiilor. O sedinta la domiciliu costa intre 50 si 200 de lei, in functie de ce aleg parintii: masaj, gimnastica sau hidroterapie.

Fizioterapie pentru bebelusi

"Daca eu nu am avut posibilitatea, parintii mei... Eu vreau sa ii ofer ei aceasta posibilitate", a declarat Mihai Olaru, tatal unei fetite pe nume Maia care urmeaza aceste sedinte acasa.

"Sunt peste 2000 de kinetoterapeuti, profesori CFM si hidroterapeuti care lucreaza atat pentru preventie cat si pentru tratamentul diferitelor afectiuni", a spus Daniela Stanca, secretarul Federatiei Romane a Asociatiilor de Fizioterapie.

Din pacate si numarul copiilor nascuti prematur, care au nevoie de sedinte de kinetoterapie, e in crestere.

VIDEO PROTVPLUS.RO