Imagini revoltatoare cu mizeria din Spitalul din Tecuci postate de o pacienta pe Facebook. Medicii dau vina pe pacienti

Ultima actualizare: 23-01-2017 06:58

Curatenia pare a fi un lux pe care spitalele din Romania nu si-l pot permite. La Sectia de Pediatrie a Spitalului din Tecuci, judetul Galati, o pacienta a filmat si apoi a postat pe Facebook imagini dintr-un salon si din baie.

Pe langa saltelele, mobila si tamplaria din mileniul trecut, este evidenta lipsa de igiena. Pentru ca vorbim despre un spital de copii, primarul din Tecuci a anuntat ca va trece la destituiri.

"Spitalul din localitatea Tecuci. Fara apa calda, fara nimic. Fara mese unde poate sa manance omul, nimic", spune pacienta.

Imaginile au pus pe jar autoritatile locale din Tecuci, care ar trebui sa se ocupe de administrarea spitalului. Ca sa se convinga de ceea ce spun pacientii, primarul a mers vineri in control. Inca de la poarta spitalului un tata abia isi stapaneste lacrimile. Baietelul lui, internat de o saptamana, s-a imbolnavit si mai rau in spital.

"A luat o bacterie si o sa-l mai tina... A dat in diaree, l-au bagat in perfuzii", spune tatal disperat.

Pe holul spitalului, mamele se plang din aceleasi motive.

Culmea, odata cu venirea primarului, a venit si apa calda. Intre timp, si pe closet a aparut un colac. Mizeria de dedesubt a ramas, insa, tot acolo. Cadrele medicale au imediat explicatii.

"Nu am foarte mult personal. Exista o singura ingrijitoare care face si triaj, si imbracat, si externari", spune o asistenta.

Iar pentru lipsa igienei, vinovate ar fi... mamele.

Dr. Mihaela Serban, sef de sectie: "Nu poti sa le faci educatie si, cu o singura infiemiera pe tura, este imposibil sa mentii curatenie."

Catalin Hurdubae, primar Tecuci: "S-a creat o comisie de disciplina, dar, cu siguranta, si seful de sectie, si asistentul sef vor fi destituiti."

Primarul spune ca, lunar, autoritatea locala aloca intre 150 si 200.000 de lei pentru Spitalul din Tecuci. Curatenia, insa, pare sa fie un lux prea mare pentru unitatea medicala.

Liliana Iordachescu, DSP Galati: "O echipa a serviciului de control va merge in teren, pentru a verifica cele semnalate."

Toti cei care au fost de serviciu cand a fost facuta filmarea urmeaza sa raspunda in fata comisiei de disciplina. Primarul a anuntat ca are pe masa proiectul unui nou spital, care va fi construit in urmatorii trei ani, cu 30 de milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO