"Este cu adevarat o catastrofa nationala." Tara din Europa in care jumatate dintre femeile de 30 de ani sunt supraponderale

Ultima actualizare: 16-12-2015 07:13

Obezitatea in randul femeilor din Marea Britanie reprezinta un risc national. In viziunea responsabililor din domeniul sanatatii, problema este atat de grava incat poate fi comparata cu terorismul, atacurile cibernetice, inundatiile si pandemiile.

Dame Sally Davis, Ministerul britanic al sanatatii: "Cer guvernului sa includa obezitatea in categoria riscurilor la nivel national."

Cifrele din raportul anual privind starea de sanatate a populatiei sunt alarmante. Peste jumatate dintre femeile cu varste cuprinse intre 34 si 44 de ani sunt supraponderale. Situatia este si mai grava la categoria 45-54 de ani, unde doua treimi dintre femei au probleme cu greutatea.

Dame Sally Davis, Ministerul britanic al sanatatii: "In prezent, obezitatea este cauza pentru unul din zece decese in randul persoanelor de varsta mijlocie. Este cu adevarat o catastrofa nationala."

Oficialul cere guvernului sa ia masuri urgente si face 17 recomandari. Mamele sunt sfatuite sa faca miscare si sa-si incurajeze copii sa le urmeze exemplul. Un alt indemn le vizeaza pe femeile insarcinate, care n-ar trebui sa manance "pentru doi".

Raportul oficialilor britanici arata ca obezitatea duce la hipertensiune sau diabet si poate contribui la aparitia unor forme de cancer sau de dementza. In cazul femeilor gravide, creste riscul de avort spontan. In plus, o mama care sufera de obezitate risca sa aiba copii cu probleme metabolice sau de dezvoltare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO