Medicul Cirstoveanu: Medicamentele contra infectiilor nu au efect. Presedintele a cerut introducerea celor generice

12-05-2016 10:24

Catalin Cirstoveanu

Medicul Catalin Cirstoveanu, seful sectiei Terapie intensiva nou-nascuti de la Marie Curie, intr-un interviu pentru Republica, spune ca li s-a comunicat de la presedintie sa foloseasca generice in spitale, si nu medicamentele originale.

"A fost o politica: folositi generice. Ni s-a spus la nivel de presedinte: generice in spitale. L-am auzit personal. Am luat generice. Nu functioneaza.[..] A fost o politica nationala foarte serioasa de introducere a genericelor. Noi am spus OK, bun, dar in timp s-a demonstrat ca nu au efect", a declarat doctorul Cirstoveanu pentru Republica.

"Presedintele tarii a spus: Trebuie introduse genericele. M-am blocat. Sigur ca introduci genericele daca sunt identice. Bravo, am spus, faceti in Romania! Dar am vazut ca este dezastru. Am zis: OK, politica nationala. Faceti in Romania! Dar uite ce am facut", a mai spus medicul.

Dezinfectantii Hexi Pharma, diluati chiar si de ZECE ori. Ce s-a descoperit in probele luate de pe mainile unui chirurg

Declaratia medicului vine pe fondul scandalului dezinfectantilor Hexi Pharma, compania condusa de medicul Dan Condrea.

In perioada imediat urmatoare se vor efectua controale incrucisate in toata tara, "in zonele fierbinti", precum neonatologia sau sectiile de anestezie-terapie intensiva, pentru a se verifica calitatea dezinfectantilor utilizati in sistemul medical, a anuntat, miercuri, secretarul de stat in ministerul Sanatatii, Victor Strambu.

”Aceste produse se retrag, spitalele isi achizitioneaza sau au produse biocide de la alte firme si este hotarata deja o zona de control mai larga incrucisata in judete limitrofe pentru a genera costuri mai mici fiindca am facut niste costuri aproximative si astfel de contoale costa aproximativ 1.200.000 lei pentru ca asta inseamna deplasari, cazare (...) Vor fi controlate in general zonele fierbinti: sectiile chirurgicale, ATI, neonatologie”, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, secretarul de stat in ministerul Sanatatii, Victor Stambu.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO