Doar 5 paturi ATI mai sunt libere pentru pacienții bolnavi de COVID-19 la nivel național

Ultima actualizare: 29-09-2021 14:30
Spital

DSU a anunțat că, în 29 septembrie 2021, mai sunt libere la nivel național doar 5 paturi libere ATI pentru pacienții cu COVID-19, ”altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale, care sunt și confirmate cu Sars-Cov-2”.

La acest moment, în București mai sunt 3 paturi libere.

În data de 29 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1374 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

De asemenea, 1320 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 282  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

”Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.” - se arată în comunicatul Departamentului pentru Situații de urgență (DSU).

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, ”altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate”:

- București - 3
- Galați - 1
- Vrancea - 1

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO