Crește numărul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu. Mărturia emoţionantă a unei mame

09-05-2019 13:16

Numărul bebeluşilor născuţi la Maternitatea Giuleşti din Capitală, infectaţi cu stafilococ auriu, creşte de la o zi la alta. Alţi doi bebeluşi au fost internaţi miercuri la spitalul Grigore Alexandrescu, ajungând în total la cinci.

Toţi s-au născut la maternitatea Giuleşti, unde inspectorii sanitari preleva probe. Aceste cazuri apar la nici şase luni de când 45 de nou-născuţi au fost infectaţi cu aceeaşi bacterie, iar maternitatea a fost închisă pentru renovări.

Asociaţia pacienţilor din România acuză autorităţile, dar şi reprezentanţii spitalului de nepăsare şi punerea în pericol a zeci de nou-născuţi.

Andreea Gogan este mamei Avei, micuța de doar câteva săptămâni. A născut-o natural şi a primit 10 la naştere. De două zile însă, femeia este internată cu fetiţa la Spitalul Girgore Alexandrescu, unde medicii au descoprit că bebeluşul ei este infectat cu stafilococ auriu multi-rezistent la antibiotice.

Andreea Gogan, mama: "Fata este pe tratament cu antibiotic, o dată la 8 ore, un bebe de o lună. E groaznic sa-ti vezi propriul copil asa, să ai grija în timpul sarcinii şi când ajungi acasă sa vezi că o bolnav. Sper din tot sufletul să se închidă această maternitate'.'

Fetiţa Andreei este doar unul dintre cei cinci copii infectaţi cu aceeaşi tulpină de stafilococ.

Bebeluşii s-au născut la Maternitatea Giuleşti, acolo unde inspectorii DSP preleva probe. Ancheta demarată de Ministerul Sănătăţii prevede şi invesigarea unui posibil focar de stafilococie cu tulpina MRSA, regăsita în organismele celor cinci bebeluşi.

În paralel, reprezentanţii Maternităţii Giuleşti spun că toţi cei cinci bebeluşi au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu la mai mult de trei zile de la externarea din maternitate, astfel încât nu poate fi vorba de o infecţie intraspitaliceasca.

Inspectorii DSP continua investigaţiile la Maternitatea Giuleşti până pe 15 mai, când vor decide dacă acesti bebeluşi au fost supuşi unui pericol în spital la naştere.

Mai mult, reprezentanţii Maternităţii Giuleşti acuza Spitalul Grigore Alexandrescu că ar fi primit bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu şi din alte spitale.

Au fost 11 cazuri izolate care au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu, anunţa reprezentii unităţii, de la mai multe spitale, dar cu tulpini diferite.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO