Consumul de alimente ultra-procesate crește substanțial riscul de demență. Rezultatul unui studiu de zece ani
Alimentele procesate și ultra-procesate prezintă un risc major nu doar de cancer, ci și de demență.
Un nou studiu prezentat la San Diego de Asociația Internațională a specialiștilor în Alzheimer leagă consumul regulat de alimente procesate de declinul cognitiv.
Concluzia vine după ce 10.000 de brazilieni, cu vârsta medie inițială de 51 de ani, au fost urmăriți de-a lungul a zece ani. Cei care apelează cel mai frecvent la asemenea hrană au prezentat un risc cu 28% mai mare de a fi diagnosticați cu Alzheimer, comparativ cu cei care consumă așa ceva doar ocazional.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Autorii studiului definesc alimentele ultra-procesate drept produse industriale care conțin grăsimi, zaharuri, amidon și alte substanțe izolate proteic, și mai deloc ori deloc hrană integrală.
În mod obișnuit, e vorba de arome, coloranți și emulsificatori artificiali.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: studiu, alzheimer, dementa, alimente ultra procesate,
Dată publicare:
02-08-2022 14:00