Colegiul Farmaciștilor face apel: Să nu se elibereze mai mult de 2 cutii de paracetamol

Ultima actualizare: 01-04-2020 15:42
Paracetamol
iStock

Colegiul Farmaciștilor a făcut, miercuri, un apel la responsabilitate în ceea ce privește aprovizionarea și eliberarea paracetamolului în perioada stării de urgență în România.

 

 

Președintele Colegiului, Dumitru Lupuleasa, a declarat pentru Știrile Pro TV că, în ultimele zile, consumul de paracetamol s-a dublat, astfel încât rugămintea sa către farmaciști și pacienți este să nu solicite și să nu elibereze mai mult de 2 cutii pentru o persoană.

''Facem un apel la responsabilitate în ceea ce privește aprovizionarea și eliberarea paracetamolului în perioada acesta. Pentru a a avea cât mai multă lume acces rugămintea colegiului farmaciștilor către farmacii și pacienți este de a nu solicită și farmacitii de a nu elibera mai mult de 1-2 cutii. Stocuri există la nivel de farmacii și depozite, însă consumul s-a dublat în ultima perioada și există pericolul de a rămâne cu pauze în aprovizionare și nu dorim acest lucru.” - a declarat Lupuleasa.

Care este motivul pentru care paracetamolul a ajuns să fie atât de căutat?

 

Președintele Colegiului Farmaciștilor mai spune că paracetamolul este foarte căutat în această perioadă pentru că acest medicament este inclus în schema de tratament pentru Covid-19, la formele ușoare.

”În schema de tratament pentru Covid-19, la formele ușoare, există paracetamolul ca și tratament și atunci toată lume adorete să aibă și să aibă mai mult decât în mod obișnuit. Responsabilitatea noastră legală și morală este să asigurăm accesul tuturor pacienților la medicamente, mai ales în contextul acestei pandemii de COVID 19.” - spune Lupuleasa.

 

Pe de altă parte, măștile și dezinfectantii sunt mai scumpe acum în farmacii, însă de vină ar fi ...producătorii.

”Au crescut și prețurile măștilor în farmacii, pentru că au crescut la producător, respectiv la distribuitori. Sunt discontinuități, însă avem speranțe foarte mari, pentru că înțelegem că sunt producători locali care le vor fabrica și pe măsură ce intră în depozite vor ajunge și la noi.” - a mai spus Lupuleasa.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO