Ciocolata iti poate salva viata. 6 motive pentru care e bine sa mananci cel mai bun desert din lume
Veste buna pentru amatorii de dulciuri. Un studiu suedez a demonstrat legatura dintre consumul mare de ciocolata (peste 45 grame saptamanal) si un risc mai scazut de atac cerebral.
Studiul a fost realizat pe 30.000 de femei cu varste intre 49 si 83 de ani si s-a desfasurat pe parcursul a 10 ani.
Efectele benefice ale ciocolatei se datoreaza flavonoidelor continute de cacao, care scad colesterolul si reduc astfel riscul de boli cardiovasculare.
Medicii nu ne recomanda sa abuzam de ciocolata, ci sa o consumam moderat, alegand ciocolata neagra in locul celei cu lapte, pentru ca aceasta are mai multa cacao si mai putin zahar.
Totusi, beneficiile ciocolatei sunt demne de luat in seama. Iata 6 motive pentru care este bine sa o mancati, din cand in cand:
1. contine antioxidanti, in cantitate mai mare ca sucul de fructe;
2. imbunatateste sanatatea inimii (scade colesterolul)
3. reduce tensiunea arteriala si creste rezistenta la insulina (studiul realizat in 2005 a avut in vedere consumul de ciocolata neagra)
4. reduce inflamatiile (studiul, realizat in anul 2009 a vizat un consum moderat de cacao cu lapte)
5. imbunatateste dispozitia: anumite componente ale ciocolatei cresc nivelul de serotonina din creier, ceea ce duce la amelioarea stresului sau a depresiei
6. reduce riscul de atac cerebral cu 20% (studiul a vizat numai femeile)