Cercetatorii francezi au realizat prima inima artificiala capabila sa modifice pulsul pacientului
Nimic nu este mai uman decat inima, organul care pompeaza sangele, incarcat cu nutrienti, prin corpul nostru, de cand ne nastem si pana cand murim. De asemena este organul care asigura alimentarea creierului.
Una peste alta, putem spune ca este o componenta importanta a corpului nostru iar inlocuirea unei inimii care nu mai functioneaza "la prima cheie" nu este o treaba usoara, pentru ca si cele mai moderne inimi artificiale nu permit desfasurarea unei vieti normale.
O inima artificiala adevarata ar trebui sa fie capabila sa inlocuiasca inima umana in toate privintele. In urma cu cinci ani, un astfel de dispozitiv era doar un proiect, insa, acum, este in ultima faza a testelor, informeaza dvice.com
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
La spitalul Georges Pompidou din Paris a avut loc, in saptamana Craciunului, o operatie in premiera, de implantare a noii inimi, care a durat 10 ore.
Inima, produsa de compania franceza Carmat, este proiectata sa functioneze timp de 5 ani.
Aceasta este prima inima artificiala auto-adaptativa, care va raspunde la nevoile fiziologice ale pacientului. Cu alte cuvinte, daca pacientul va alerga, inima va pompa mai repede, asemeni unei inimi reale.
Inimile artificiale de pana acum necesitau o schimbare a stilului de viata, pentru ca pompau sangele in acelasi ritm, si nu faceau fata unui stil de viata activ.
Noua inima, alimentata de o baterie Litiu-Ion externa, cantareste un kilogram si este incarcata cu senzori si microprocesoare care modifica schimbarile din interiorul corpului.
In prezent, dispozitivul se afla la primul test pe oameni. Primul pas este mentinerea pacientului in viata, pentru o luna. Dupa o luna, compania poate depune o cere pentru aprobarea sa in intrega sa Uniune Europeana.