Idei de cadouri .. sanatoase. Ce puteti darui celor dragi ca sa evite bolile de inima

23-12-2013 09:34

Sezonul cadourilor e ocazia perfecta sa-i ajutati pe cei dragi sa fie mai atenti la ... sanatate! In loc de tablete sau alte daruri high-tech, medicii va sfatuiesc sa le luati copiilor mingi sau alte jucarii care ii vor indemna sa faca miscare.

Acelasi lucru e valabil si pentru cei mari. Sportul e esential pentru a avea o inima sanatoasa. Bolile de inima reprezinta, din pacate, cauza celor mai multe decese survenite inainte de vreme.

Atunci cand cumparati cadouri de Craciun, nu va intrebati numai ce le va face placere celor dragi. Ganditi-va si daca darul pe care l-ati ales indeamna la miscare ori la sedentarism.

Gina Lundberg, medic cardiolog: "Cadourile sanatoase pentru inima, in ce-i priveste pe copii, pot merge de la mingi pana la biciclete. Daca isi fac de mici obiceiuri sanatoase, copiii le vor pastra si la maturitate."

Pentru adulti, o idee buna ar putea fi un abonament la sala sau un echipament sportiv de iarna, ca sa se poata plimba fara sa inghete de frig. Binevenit ar putea fi un pedometru, aparat care numara pasii pe care ii face zilnic utilizatorul.

Gina Lundberg, medic cardiolog: "Zece mii de pasi ar fi ideal, dar si un numar mult mai mic este un inceput."

Pentru cei foarte ocupati si stresati, ganditi-va la daruri care ii vor ajuta sa se relaxeze.

Gina Lundberg, medic cardiolog: "Daca ai fost stresat toata ziua, inima va avea de suferit, chiar daca seara, acasa, te relaxezi. Toata ziua ai tensiunea ridicata si pulsul accelerat."

Lumanari parfumate sau un CD cu muzica ambientala ar putea fi cadouri potrivite in astfel de cazuri.


VIDEO PROTVPLUS.RO