Trei efecte grave ale sucurilor acidulate. Un studiu medical facut de danezi spune ca suntem cobai
Numeroase studii medicale au dovedit ca bauturile acidulate provoaca afectiuni dintre cele mai periculoase si sunt una din cauzele principale ale obezitatii.
Recent, o publicatie medicala din Statele Unite, a inventariat trei efecte ale sucurilor acidulate care te-ar determina sa spui “apa, va rog”, atunci cand iesi in oras cu prietenii.
Sucurile acidulate iti ingrasa organele
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Un studiu facut recent de cercetatori danezi a scos la lumina faptul ca bauturile acidulate non-dietetice contin cantitati mari de grasimi greu de detectat in organism.
In cadrul studiului, timp de sase luni, mai multe persoane au consumat sucuri acidulate, lapte cu acelasi numar de calorii continut de bautura carbogazoasa, cola dietetica si apa.
Sexy sau anorexica? Calculeaza-ti greutatea ideala si afla in ce categorie te incadrezi
Dupa cele sase luni s-a stabilit ca la persoanele care au consumat lapte, cola dietetica si apa, nivelul grasimilor din organism a ramas neschimbat. In schimb, la cele care au baut sucuri acidulate, s-au inregistrat cresteri alarmante ale grasimilor depuse pe ficat si chiar pe sistemul osos.
In cazul acestor persoane a fost constatata si cresterea colesterolului.
Consumul de sucuri dietetice are, insa, alte efecte negative: indulcitorii artificiali sunt asociati cu afectiuni ale creierului si cu riscul crescut de diabet.
Sucurile acidulate contin substante ignifuge
Cateva sortimente de bauturi acidulate foarte populare, intre care Mountain Dew, contin uleiuri vegetale bromurate – substante ignifuge foarte toxice – pentru a mentine aroma artificiala.
Acest ingredient poate cauza leziuni ale pielii, pierderi de memorie si tulburari nervoase.
Sucurile acidulate te transforma intr-un soarece de laborator
Multe marci de racoritoare folosesc ca indulcitor fructoza, un derivat cu efecte devastatoare asupra inimii, intre altele.
Dar astfel de ingrediente modificare genetic au fost introduse in industria alimentara in anii ’90, iar noi inca nu stim efectul lor pe termen lung , intrucat corporatiile nu au avut timp sa le testeze in timp.
Pana acum, aceste ingrediente au fost legate de afectiuni ale tractului digestiv, accelerarea efectelor imbatranirii si infertilitate.