Trei efecte grave ale sucurilor acidulate. Un studiu medical facut de danezi spune ca suntem cobai

Dată publicare: 31-01-2012 08:29
Dată actualizare: 01-11-2012 04:56


racoritoare

Numeroase studii medicale au dovedit ca bauturile acidulate provoaca afectiuni dintre cele mai periculoase si sunt una din cauzele principale ale obezitatii.

Recent, o publicatie medicala din Statele Unite, a inventariat trei efecte ale sucurilor acidulate care te-ar determina sa spui “apa, va rog”, atunci cand iesi in oras cu prietenii.

Sucurile acidulate iti ingrasa organele

Un studiu facut recent de cercetatori danezi a scos la lumina faptul ca bauturile acidulate non-dietetice contin cantitati mari de grasimi greu de detectat in organism.

In cadrul studiului, timp de sase luni, mai multe persoane au consumat sucuri acidulate, lapte cu acelasi numar de calorii continut de bautura carbogazoasa, cola dietetica si apa. 

Sexy sau anorexica? Calculeaza-ti greutatea ideala si afla in ce categorie te incadrezi

Dupa cele sase luni s-a stabilit ca la persoanele care au consumat lapte, cola dietetica si apa, nivelul grasimilor din organism a ramas neschimbat. In schimb, la cele care au baut sucuri acidulate, s-au inregistrat cresteri alarmante ale grasimilor depuse pe ficat si chiar pe sistemul osos.

In cazul acestor persoane a fost constatata si cresterea colesterolului. 

Consumul de sucuri dietetice are, insa, alte efecte negative: indulcitorii artificiali sunt asociati cu afectiuni ale creierului si cu riscul crescut de diabet.

Sucurile acidulate contin substante ignifuge

Cateva sortimente de bauturi acidulate foarte populare, intre care Mountain Dew, contin uleiuri vegetale bromurate – substante ignifuge foarte toxice – pentru a mentine aroma artificiala. 

Sucurile, cerealele si produsele light ascund pericole infricosatoare. Afla care sunt si cum te poti proteja

Acest ingredient poate cauza leziuni ale pielii, pierderi de memorie si tulburari nervoase.

Sucurile acidulate te transforma intr-un soarece de laborator

Multe marci de racoritoare folosesc ca indulcitor fructoza, un derivat cu efecte devastatoare asupra inimii, intre altele.

Dar astfel de ingrediente modificare genetic au fost introduse in industria alimentara in anii ’90, iar noi inca nu stim efectul lor pe termen lung , intrucat corporatiile nu au avut timp sa le testeze in timp.

Pana acum, aceste ingrediente au fost legate de afectiuni ale tractului digestiv, accelerarea efectelor imbatranirii si infertilitate.

Sursa: Yahoo News


VIDEO PROTVPLUS.RO