Care sunt simptomele infecției cu virusul West Nile. Persoanele care pot dezvolta forme foarte grave
West Nile este deja o infecție locală, transmisă de țânțarii din România. Șase cazuri au fost raportate până acum și, din păcate, unul dintre pacienți s-a stins.
Persoanele în vârstă și cu boli cronice sunt cele mai vulnerabile în fața acestui virus necruțător. În multe situații, cei infectați cu West Nile nu au simptome, dar sunt și cazuri în care apar dureri de cap, vărsături, dezorientare temporo-spațială, febră mare sau dureri musculare. Uneori pacienții ajung să facă meningo-encefalită și stau internați la terapie intensivă.
Bolnavii depistați în acest sezon au între 50 și 79 de ani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De la începutul verii au fost înregistrate 6 cazuri - 5 bărbați și o femeie. În ceea ce privește distribuția - 2 în București, 2 în județul Ilfov și câte unul în Dolj și Satu Mare, Din păcate, pacientul din Satu Mare a decedat.
Conform ultimei raportări a Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, de la începutul sezonului s-au înregistrat 90 de cazuri cu infecție cu West Nile, cele mai multe fiind în Italia. Urmează Grecia, România, Franța și Ungaria. Șase dintre acești bolnavi și-au pierdut viața.
În Europa, în afara Uniunii, specialiștii vorbesc și de 9 cazuri de West Nile înregistrate în Serbia.
Conf. dr. Simin Florescu, manager Victor Babeș: „Tratamentul în cazul acestor pacienți este doar simptomatic și patogenic de susținere a funcțiilor vitale și de tratarea a manifestărilor clinice de boală, dar tratament direct adresat virusului nu există.”
În absența unui vaccin, singura modalitate de a preveni infecția constă în a reduce expunerea la virus, adică la țânțari.
Pe lângă pacienții cu West Nile, în spitale ajung și persoane infectate cu malarie, febră denghe sau ZIKA - adică boli considerate de import. Sunt oameni care au călătorit în străinătate și care s-au infectat acolo.