Avertismentul lui Virgil Musta: "Marea responsabilizare şi nu marea relaxare!"
Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a tras un semnal de alarmă şi spune că în loc de ”marea relaxare” ar trebui să avem ”marea responsabilizare”.
El spune că ”suntem încă într-o pandemie, într-o fază de platou, dar curba încă poate merge în jos sau în sus” şi că în perioada următoare protejarea persoanelor cu risc este prioritară, potrivit News.ro.
”Marea responsabilizare şi nu marea relaxare! Poate că unora li se pare că insist prea mult pe această idee de a continua să rămânem şi după 15 mai foarte atenţi şi să păstrăm la nivel personal şi familial majoritatea măsurilor de prevenţie şi precauţie cu care deja ne-am obişnuit. Ştiu că aceste două luni de zile au reprezentat o perioadă grea, în care pentru mulţi s-au acumulat multe frustrări, din diverse motive întemeiate. Dar mai ştiu foarte bine şi că destui oameni au suferit în spitale (unii încă mai suferă) din cauza acestui virus. Este o realitate pe care eu am trăit-o direct. Am încercat împreună cu colegii mei să găsim în permanenţă soluţii astfel încât să reuşim să le alinăm suferinţa şi să facem tot posibilul să-i vindecăm cât mai repede”, a scris medicul Virgil Musta pe Facebook.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Avertismentul lui Virgil Musta
Medicul spune că cei din linia întâi au reuşit să ţină situaţia sub control, dar atrage atenţia că pericolul nu a trecut.
”Chiar dacă nu am ajuns la dramele din alte ţări, noi medicii din linia întâi am trăit tot timpul cu gândul că e posibil oricând să explodeze numărul de cazuri şi să ajungem să nu-i mai putem trata pe toţi, în special cazurile grave.Să nu uităm că totuşi suntem încă într-o pandemie, într-o fază de platou, dar curba încă poate merge în jos sau în sus”, a mai scris Musta.
Potrivit raportării de joi, în judeţul Timiş, de la debutul pandemiei şi până în prezent, au fost depistate 486 cazuri de infecţii cu noul coronavirus.
De asemenea, conform primarului municipiului Timişoara, Nicolae Robu, la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, spital aflat în subordinea primăriei, au fost vindecate 437 de persoane cu COVID - 19 din mai multe judeţe ale ţării. Au fost şi 45 de decese. În prezent, la acest spital mai sunt internate 74 de persoane.
Intrarea în vigoare a stării de alertă
Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seară, decretarea stării de alertă începând din 15 mai, de la ora 00.00.
”La ora 24:00 încetează starea de urgență și va începe starea de alertă. Starea de alertă reprezintă răspunsul la o situație de urgență de amploare constând într-un ansamblu de măsuri temporare”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, în timpul ședinței Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
De asemenea premierul a mai menționat că vom face față unei situații noi și va trebui să ne comportăm responsabil pe perioada stării de alertă, astfel încât să putem să înfrangem virusul.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!