ANIMAȚIE GRAFICĂ. Pansament uitat de medici în abdomenul pacientei. Cum a fost descoperit
Acuzații grave planează asupra spitalului din Sinaia. O fetiță de 11 ani, operată acolo de apendicită în urmă cu an, a început să se simtă rău și - șocant - să elimine bucăți dintr-o compresă care ar fi fost uitată de echipa medicală.
Pansamentul a migrat din abdomen și a ajuns în vezica urinară. Medicii din Brașov au reușit într-o nouă intervenție să curețe resturile textile.
Fetiţa de 11 ani a fost diagnosticată cu apendicită şi operată de urgenţă la Spitalul din Sinaia, în urmă cu un an. Totul a părut în regulă până săptămâna trecută, când copila s-a simţit extrem de rău. Avea dureri insuportabile de burtă. De această dată, medicii din Sinaia au trimis-o la un spital mai mare, după ce şi-au dat seama că starea ei e gravă. Aşa că părinţii au mers cu ea la Spitalul de Pediatrie din Braşov. Internată aici, fetiţa a eliminat, cu dureri crunte, fire textile prin urină.
Maria Marcu, mama fetiţei: "Am intrat în urgenţă, am strigat îngrozită: Vă rog, ajutaţi-mi copilul!"”
După ce a discutat cu medicii din Braşov, mama spune că în urmă cu un an, când chirurgul a operat-o pe fetiţă de apendicită la Sinaia, ar fi uitat în zona din care a tăiat apendicele - adică în capătul colonului - un tifon. Foarte aproape se afla şi vezica urinară, care în timp ar fi înglobat pansamentul uitat - adică s-a perforat - astfel că bucata textilă a ajuns înăuntru, iar după un an bucăţi din ea au început să fie eliminate prin urina.
Maria Marcu, mama fetiţei: ”Acel tifon a spart peretele vezicii, a intrat în vezică, s-a făcut gaură, o gaură cât degetul doctorului. Resturile de tifon s-au făcut ghem... Au găsit rezidurile, au găsit ghemul, au cusut gaura în două straturi.”
Medicii din Braşov au decis să opereze de urgenţă fetiţa şi spun că au găsit resturi textile în aparatul urinar, dar şi în abdomen.
Marcel Albean, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Braşov: "A fost caz operat de apendicită şi după un an de zile prin uretră ieşeau părţi din compresă. Vezica înglobează corpul străin, deschide un orificiu, se duce corpul străin în vezică şi vezica după aceea, îl dă afară.”
Ionuț Buștiuc, tatăl fetiţei: ”A fost o intervenţie dificilă. Domnul doctor a spus că nici operaţia de apendicită nu a fost bine făcută și de aceea a durat trei ore intervenţia. Mi s-a părut că au trecut trei luni, simţeam că nu mai am aer, că nu mai pot.”
Reprezentanţii Spitalului din Sinaia au refuzat să facă deocamdată declaraţii. Chirurgul care a efectuat operaţia de apendicită spune doar că este imposibil să fi uitat un pansament în abdomenul pacientei. Părinţii fetiţei se gândesc să dea în judecată echipa medicală.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: operatii, spitalul sinaia, interventii chirurgicale,
Dată publicare:
28-01-2019 20:08