Caz șocant în România. Ce a uitat un chirurg în abdomenul unei fete pe care a operat-o


Ultimul update: Luni 28 Ianuarie 2019 17:49
Data publicarii: Luni 28 Ianuarie 2019 16:53
Categorie: Stiri Sanatate

Caz revoltător într-un spital din România! O fetiţă de 11 ani, din Sinaia, a fost la un pas de moarte după ce un chirurg care a operat-o de o banală apendicită ar fi uitat un tampon în abdomenul ei.

După un an de la intervenţie, copila s-a simţit atât de rău încât părinţii au dus-o în mare grabă la Braşov, unde a fost operată de urgenţă. Intervenţia salvatoare a durat mai bine de 3 ore. 

În urmă cu un an, fetiţa a fost diagnosticată cu apendicită şi operată la spitalul din Sinaia. Totul părea în regulă, dar, săptămâna trecută, copilul s-a simţit extrem de rău, cu dureri atroce de burtă. Medicii din oraş şi-au dat seama că e ceva grav şi i-au sfătuit pe părinţi să se îndrepte spre un spital mai mare. Aşa a ajuns copilul la urgenţa Spitalului de Pediatrie din Braşov. În timpul investigaţiilor s-a petrecut un lucru pe care nici doctorii nu-l mai văzuseră: copila a început să elimine prin urina fire textile.

Maria Marcu, mama fetiţei: ”Am intrat în urgenţă, am strigat ingrozită: Vă rog, ajutaţi-mi copilul!”

Medicii din Braşov au decis să opereze fetiţa ca să cureţe resturile textile din aparatul urinar, dar şi din abdomen. Totul a decurs cu bine, iar părinţii au căpătat explicaţii uluitoare de la chirurgi.

Maria Marcu, mama fetiţei: ”Acel tifon a spart peretele vezicii, a intrat în vezică, s-a făcut gaură, o gaură cât degetul doctorului. Resturile de tifon s-au făcut ghem... Au găsit rezidurile, au găsit ghemul, au cusut gaura în două straturi.”

Operaţia extrem de complicată a durat trei ore, timp în care părinţii se rugau pentru reuşită.

Ionuț Buștiuc, tatăl fetiţei: ”A fost o intervenţie dificilă. Domnul doctor a spus că nici operaţia de apendicită nu a fost bine făcută și de aceea a durat trei ore intervenţia. Mi s-a părut că au trecut trei luni, simţeam că nu mai am aer, că nu mai pot.”

În urmă cu 30 de ani, la Braşov a mai existat un băieţel în aceeaşi situaţie incredibilă.

Marcel Albean, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Braşov: ”A fost caz operat de apendicită şi după un an de zile prin uretră ieşeau părţi din compresă. Vezica înglobează corpul străin, deschide un orificiu, se duce corpul străin în vezică şi vezica după aceea, îl dă afară.”

Reprezentanţii Spitalului din Sinaia au refuzat să facă deocamdată declaraţii. Chirurgul care a făcut operaţia de apendicită spune totuşi că este imposibil să fi uitat un pansamanet în abdomenul pacientei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

BNR, replică pentru PSD: ”Intervenţia pe piaţa valutară este ca o operaţie pe creier”
VIDEO PROTVPLUS.RO