Alerta in Romania din cauza virusului West Nile: 5 oameni au murit si numarul persoanelor infectate s-a dublat fata de 2015

Ultima actualizare: 18-09-2016 05:45

Este alerta in multe dintre spitalele Romaniei. Numarul persoanelor infectate cu virusul ''West Nile'', aproape ca s-a dublat fata de anul trecut

In toata tara sunt aproape 60 de cazuri, si cel mai grav, 5 persoane si-au pierdut deja viata. Turistii straini cum sunt cei Statele Unite sunt avertizati ca atunci cand ajung aici risca sa contacteze virusul.

Cel mai recent caz de infectie cu virusul West Nile a fost confirmat la Mangalia in cazul unui adolescent de 15 ani. Drept urmare medicii de la centrul de transfuzii din Constanta au decis sa nu mai primeasca pana la sfarsitul lunii octombrie donatori din sudul litoralului.

Si in judetul Galati au fost infectate 4 persoane. Sunt 59 de cazuri deja, de doua ori mai multe ca anul trecut.

Conform statisticilor daca este intepata de tantar o persoana din 150 dezvolta simptome grave care pot duce pana la paralizie permanenta.

Stefan Lazar, medic infectionist Victor Babes: “Printre simptome, se numar febra, dureri de cap si se poate ajunge la meningoencefalita''

Din pacate nu exista un vaccin anume si niciun tratament dedicat.

Principala cale de transmitere ramane tantarul intr-o Romanie in care autoritatile nu au facut dezinsectie asa cum trebuia. In Capitala de exemplu, cartiere intregi sunt pline de insecte.

Desi pielea copiilor este mai sensibila, medicii spun ca boala este mai raspandita la adulti. Din pacate, in cazul a 5 dintre persoanele infectate in acest an cu virusul West Nile, boala s-a agravat iar medicii nu au putut sa -i mai salveze.

Asadar purtati bluze cu maneci lungi şi pantaloni si folositi solutii care tin la distanta tantarii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO