Un adevarat fenomen. La 14 ani a construit un reactor nuclear. Citeste o poveste incredibila

Ultima actualizare: 06-11-2012 21:11
taylor wilson

Desi coafura sa se aseamana izbitor cu cea a lui Bieber, Taylor Wilson este un adolescent care a bagat in sperieti Departamentul de Securitate Nationala din SUA. Pasionat de fizica si radioactivitate, Taylor a construit un reactor nuclear la 14 ani.

CNN: La 10 ani a facut o bomba dintr-un flacon de medicamente si mai multe produse chimice de uz casnic, iar patru ani mai tarziu a dus experimentul la un alt nivel: a construit un reactor nuclear.

A inceput sa cumpere plutoniu de pe internet si a pornit in cautarea uraniului.

"Sunt obsedat de radioactivitate. Nu-mi dau seama de ce. Este posibil ca puterea atomica, invizibila, sa fie lucrul care ma atrage atat de mult", a declarat tanarul.

Pentru ca experimentul sau nu a ramas nebagat in seama, departamentul de securitate nationala spera sa il poata coopta pentru programele sale.

"Adevaratul Razboi Rece a fost atunci cand fizicienii din domeniul nuclear au fost omorati", a declarat Ron Phaneuf, profesor de fizica al Universitatii din Nevada.

"Baiatul este un fenomen, este cea mai importanta persoana pe care am intalnit-o in viata. Spun asta desi am cunoscut foarte multi laureati ai premiului Nobel, insa Taylor este cu adevarat un geniu", a declarat Phaneuf.

Profesorul de fizica l-a cunoscut pe Wilson in urma cu doi ani. De atunci adolescentul lucreaza in laboratorul universitatii unde a pus bazele reactorului nuclear, iar proiectul l-a uploadat pe site-ul fusor.net.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO