O inscriptie de pe o cutie veche de 2000 de ani ar putea demonstra ca Iisus a fost rastignit

Ultima actualizare: 31-05-2012 17:04
Drumul Crucii

Dealul durerii, Golgota, este locul unde cerul s-a jertfit pentru pamant. Dumnezeu Fiul, Iisus Hristos, a murit pentru pacatele noastre, Rastignirea fiind cel mai trist moment din istoria omenirii. Acum, dupa 2000 de ani, misterul pare sa fie deslusit.

Daily Mail: Dupa ce le-a spalat picioarele ucenicilor Sai, Iisus a prevestit moartea si invierea Sa: "Dupa ce a spus aceste cuvinte, Isus S-a tulburat in duhul Lui, a marturisit, si a zis: "Adevarat, adevarat, va spun, ca unul din voi Ma va vinde". Copilasilor, mai sunt putin cu voi. Ma veti cauta, si, cum am spus Iudeilor ca, unde Ma duc Eu, ei nu pot veni, tot asa va spun si voua acum " (Ioan, cap. 13: 21, 33).

Dupa ce Iuda Iscarioteanul l-a vandut pe Iisus in Gradina Ghetsimani, drama Golgotei a inceput. Toti ucenicii L-au parasit. Mantuitorul a fost dus in fata preotilor de catre soldati, iar apoi a ajuns in fata marelui preot Ana si a ginerelui sau, Caiafa.

Pe baza unor martori mincinosi, sfatul “inteleptilor” format din arhierei, L-au osandit la moarte. L-au dus apoi la Pilat pentru a le intari verdictul. Iar multimea L-a condamnat la moarte prin rastignire.

Cu toate ca durerile si chinurile prin care a trecut Iisus au fost greu de suportat, El a mai apucat sa spuna: "Tata iarta-i, ca nu stiu ce fac".

Ce descoperire ne aduce mai aproape de confirmarea veridicitatii Rastignirii

O cutie veche - ce dateaza de acum 2000 de ani - se crede ca ar dezvalui localizarea familiei Caiafa, preotul ce a fost  implicat direct in crucificarea lui Iisus.

Cercetatorii din Israel spun ca aceasta ar putea scoate la iveala unde se afla casa familiei lui Caiafa, inainte de exodul din Galileea.

In urma cu trei ani, Autoritatea pentru Antichitati din Israel a confiscat un osuar de la hotii de antichitati, care avea o inscriptie rara. Aceasta a apelat la expertii de la Departamentul de arheologie al Universitatii din Tel Aviv, pentru a autentifica descoperirea.

Acum, in urma unor mai multe studii, echipa de cercetatori a anuntat ca artefactul este autentic. "Inscriptia de pe aceasta cutie este extraordinara", a spus Yuval Goren, unul dintre cercetatori. Cuvintele sculptate nu dau numai detalii despre cel decedat, dar si alte trei nume din alte generatii si o posibila localizare a familiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO