Asfaltarea este cea mai profitabila afacere din Romania

Asfaltare in Bucuresti

Cea mai profitabila companie din zona constructiilor de drumuri a fost in 2010 UMB Spedition din Bacau, detinuta de Dorinel Umbrarescu, care a inregistrat un rezultat net de 182,63 milioane lei (43,4 milioane euro) la o cifra de afaceri de 679 mil lei.

Romania Libera: Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante, desi Umbrarescu a inregistrat o scadere de 27% a cifrei de afaceri fata de 2009, el a reusit sa isi conserve in buna masura profitul brut. Acesta s-a micsorat anul trecut fata de anul precedent doar cu 22 milioane lei. Principalele doua firme ale asfaltatorului bacauan, Spedition UMB si Tehnostrade, au inregistrat anul trecut afaceri de 261 milioane euro, aceasta cifra plasandu-l pe Umbrarescu in fruntea clasamentului asfaltatorilor romani. Dupa sosirea ministrului Anca Boagiu la carma Ministerului Transporturilor, in septembrie 2009, Spedition UMB si-a adjudecat o treime din contractele importante semnate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru reabilitare de drumuri nationale.

Evenimentul ZileiScandalul "certificatelor CO2". Motivul demiterii lui Nagy: matematica   Seful Agentiei de Mediu, Iosif Nagy, a demisonat ieri, dupa ce Romania a fost suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de CO2. Romania ar putea raman fara certificate in 2012Sursa: REUTERS De mai bine de trei ani, autoritatile se chinuiesc sa scrie o lege si sa vanda surplusul de CO2. Desi si-au dat seama ca au gresit inca de acum cateva luni, subiectul a fost amanat pana cand autoritatile au fost puse in fata faptului implinit: Romania a fost suspendata de la tranzactionarea aerului curat si a pierdut trei miliarde de euro pentru ca a amanat ani de-a randul vanzarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon. "De ce credeti ca Romania a fost suspendata de la tranzactionarea certificatelor de CO2? (...) Pentru ca oamenii politici au fost lasi, pentru ca oamenii politici s-au certat: Mediul cu Economia si asa mai departe, iar Romania a pierdut", a afirmat presedintele Traian Basescu, aflat ieri in vizita la Rosia Montana.

Ziarul Financiar: TOP 10 tari cu cea mai ieftina benzina la pompa Compania britanica de asigurari Staveley Head a realizat un top al tarilor cu cele mai mici preturi pentru benzina la pompa - un top foarte interesant, din care reiese foarte clar ca tarile care produc petrol isi permit sa comercializeze, pe pietele interne, benzina la preturi incredibil de mici. In acest TOP 10 sunt considerate preturile medii pentru fiecare tara, exprimate in pences (1 pence sterling = 0,01 euro, adica aproximativ 0,04 lei): LOCUL 10: Algeria - 20 p/litru Statul din nordul Africii se claseaza pe pozitia a 13-a printre cei mai mari producatori de petrol si pe locul al 9-lea intre exporatori, circa 60% din veniturile Algeriei provenind din productia de petrol. Prin urmare, nu este de mirare ca un litru de benzina costa, in medie, echivalentul a 0,95 lei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
De ce se tem americanii de cifra 66.414 si ce semnificatie are aceasta
De ce se tem americanii de cifra 66.414 si ce semnificatie are aceasta

In luna iulie a acestui an, companiile ameriacane au concediat cu 60,3% (circa 66.414 de concedieri) mai multi oameni decat in luna anterioara, arata un raport al firmei de consultanta Challenger, Gray & Christmas

Vezi ce mesaj i-a trimis Mihaela Borcea lui Cristi, inainte de nunta cu Alina
Vezi ce mesaj i-a trimis Mihaela Borcea lui Cristi, inainte de nunta cu Alina

Fosta sotie a lui Cristi Borcea, Mihaela, nu a uitat de barbatul pe care l-a iubit si i-a transmis actionarului dinamovist un mesaj inainte de nunta cu Alina.

"CV" incarcat la 7 ani: elev cu diploma de merit ziua si sot cu nevasta din vecini, seara

Nuntile cu tanci sunt tinute la secret de tiganii cu stare. Scuza pentru chefurile la care-si imbraca copiii in ginerica si mireasa: "Facem si noi un gratar, ca romanii".

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.