Muncitorii romani se trezesc din visul spaniol. Norvegia, venim!
Spaniolii pregatesc interdictii romanilor care se urca in autocar si merg sa se angajeze la ei. Cei care s-au stabilit acolo, chiar daca nu sunt vizati, cred ca imaginea lor va avea de suferit.
Evenimentul Zilei: Astazi se va decide daca romanii care vor sa lucreze in Spania vor avea interdictie. Cei care s-au stabilit in Peninsula Iberica spun ca e vorba de o masura populista, electorala, pentru ca oricum numarul conationalilor care isi doresc sa lucreze acolo e intr-o scadere considerabila. Vantul crizei din Spania si aceasta stire i-a cam pus pe ganduri pe romani. "Acum nu mai suntem in situatia sa ne facem planuri de viitor, ca vrem sa ramanem sau sa plecam. Pur si simplu asteptam sa vedem cat mai rezistam la locul de munca si dupa aceea vom vedea. Stresul s-a instalat printre noi, iar neputinta ne doboara", povesteste, pentru "Evenimentul Zilei" Vasilica Stir, presedinta Asociatiei Femeia, din Madrid.
Adevarul: Petrom, frate cu statul ca sa-si creasca pretul In timpul ofertei publice de vanzare a pachetului de 9,84% din actiunile statului la Petrom, demarata in urma cu doua saptamani, atat compania, cat si autoritatile au scos mai mult de un careu de asi din maneca. Aceasta pentru a arata cat de prolifica este activitatea companiei si pentru a determina un pret cat mai mare de vanzare a actiunilor. De ce este atat de important ca oferta Petrom sa fie un succes? Pe langa faptul ca statul are nevoie de fiecare milion de euro in plus pe care il poate obtine de la investitori, aceasta este cea mai mare oferta de actiuni din istoria bursei de la Bucuresti. Rezultatele ei reflecta nu doar interesul investitorilor pentru cea mai mare companie romaneasca, dar si modul cum este vazuta economia Romaniei in lumea financiara globala.
Romania Libera: CRAIOVA. Cum a ajuns Solomon din nou primar „Libertate! Solomon!“, strigau in urma cu an si jumatate cateva sute de angajati ai primariei Craiovei, indignati ca edilul lor nu doar ca isi pierduse functia, dar si intrase in arest preventiv, in urma acuzatiei de luare de mita. Participantii la mitingul de atunci pot sta acum linistiti: edilul-inculpat al Craiovei, desi cercetat pentru fapte de coruptie, a fos repus in functie de judecatori, astfel ca, incepand de astazi, isi poate relua toate atributiile de primar. Edilul craiovean a fost suspendat din functie primavara lui 2010, dupa ce a fost arestat pentru fapte de coruptie in martie si eliberat-dar in continuare cercetat - in septembrie anul trecut. La inceputul acestei luni, judecatorii Tribunalului Galati au admis cererea avocatilor lui Solomon de inlocuire a interdictiei de a parasi localitatea cu cea de a parasi tara. In noua decizie, judecatorii nu au mai facut insa nici o referire la interdictia ca Antonie Solomon sa isi exercite functia de primar, decizie pe care tot ei o luasera in toamna lui 2010. Procurorii anticoruptie au facut recurs impotriva acestei hotarari omisive, dar ieri actiunea lor a fost respinsa de Curtea de Apel Galati.